Lisa Ajax sjunger om kärlek på Melodifestivalen – men har själv aldrig varit kär

På lördag gäller det. Då ska Lisa Ajax ställa sig på scen i Norrköping och sjunga ut sitt hjärtats lust på Melodifestivalen. Inspiration plockar hon däremot inte från egen erfarenhet.

På lördag är Idol-vinnaren Lisa Ajax, 17, aktuell Melodifestivalens tredje deltävling i Norrköping. Kärlekslåten hon ska framföra heter “My Heart Wants Me Dead” och några av upphovsmännen är den framgångsrika trion Joy Deb, 37, Linnea Deb, 38, och Anton Hård af Segerstad, 30.

Vi är naturligtvis nyfikna på vad Lisa Ajax har att säga inför sin medverkan och får slutligen ett snack med kvällens yngsta deltagare. Hon beskriver låten som “midtempo” och längtar efter att få uppträda.

Lisa Ajax är taggad till tusen.

Lisa Ajax är taggad till tusen. Enligt Unibet går hon och Oscar Zia direkt till final på lördag.

– Det känns jättekul att vara med. Jag är supertaggad men också lite nervös. Låten handlar om att man är så himla kär och gör allt för den personen, säger en småförkyld Lisa Ajax till Hänt.

Har du själv känt så någon gång?

– Jag har inte varit så kär men jag kan få fram känslan ändå. Jag kan tänka på känslor som jag har för mina kompisar. Jag älskar verkligen min låt, fortsätter Lisa Ajax.

Artisten bor i Järfälla i norra Stockholm med sin mamma Paula. På lördag kommer hon och resten av familjen för att stötta dottern på scen.

– Mina föräldrar, min moster och kompisar kommer alla för att heja fram mig. Det känns så roligt att ha dem på plats. Nu vill jag verkligen bara ut och sjunga!

Foto: IBL, SVT