Lisa Ajax och Oscar Zia till final i Melodifestivalen

Tävlingens yngsta deltagare Lisa Ajax och Oscar Zia tog som väntat finalbiljetterna till Friends Arena under Melodifestivalens tredje deltävling.

Lisa Ajax, 17, och Oscar Zia, 19, tog som oddsmakarna hade tippat finalplatserna i tredje deltävlingen i Melodifestivalen.

Lisa Ajax och Oscar Zia till final!

Lisa Ajax och Oscar Zia till final!

För Oscar Zia, som skrev låten i sin komma ut som gay-process var vinsten extra betydelsefull. Så pass att han till en början hade svårt att sjunga efter finaluppropet i Himmelstalundshallen i Norrköping, där alla spänningar bara släppte.

– Det känns magiskt! Jag är så glad att det gick och att jag ställde mig på scenjäveln och att jag uppträdde med en låt som jag älskar och som jag har varit med och skrivit. Det kunde inte ha blivit bättre. Jag är så otroligt, otroligt, glad och tacksam. Och så glad över att folk faktiskt tyckte om det, säger Oscar Zia till Hänt.

Oscar Zia och Lisa Ajax är sjukt glada!

Oscar Zia och Lisa Ajax är sjukt glada!

För Melodifestivalendebutanten Lisa Ajax blev vinsten ett kvitto på att populariteten från Idol har hållit i sig. Artisten som har brottats med en förkylning och kurerat med honungsshots var naturligtvis extra glad att rösten både höll och bar henne till Friends Arena den 12 mars

– Det känns jättebra! Ögonblicket innan de ropade upp mig var jobbigt. Man satt där och ”Shit, snälla snälla, säg mitt nummer”. Och så sa de mitt nummer och det var så härligt! Nu ska jag gå på efterfest och sen bara ladda inför Stockholm, säger Lisa Ajax till Hänt.

Foto: IBL