Linus Svenning vill komma i form inför Melodifestivalen: "Jag måste banta tio kilo och få bort sladdret"

Snart står Linus Svenning på Melodifestivalens scen igen. Men innan han gör det står en stenhård diet på schemat. "Jag måste banta tio kilo och få bort sladdret."

Det har snart hunnit gå ett år sedan YouTube-stjärnan Linus Svenning, 24, slog igenom med låten “Bröder” i “Melodifestivalen” 2013. Nästa år är det dags igen men den här gången väljer den skånska flickidolen att sjunga på engelska istället.

– Det är jävligt mycket bättre. Sjunger man på svenska blir det så emotionellt, det blir lättare att hålla känslorna på avstånd nu, säger han till Hänt Extra i samband med Melodifestivalens pressträff.

Linus gjorde succé med "Kära bröder" förra året. Foto: Stella Pictures

Linus gjorde succé med “Bröder” förra året. Foto: Stella Pictures

Sist han var med i tävlingen var han i ett väldigt färskt förhållande med Johanna Jönsson, 19. De hade träffats via Facebook och han visste inte riktigt vad det skulle mynna ut i. Nu kan Hänt Extra avslöja att Linus och Johanna har flyttat ihop och att de sedan i september är sambor i Bara utanför Malmö i Skåne. Med knappt två månader kvar till showtime är Linus taggade inför uppgiften, men i likhet med en boxare, måste han komma i matchform:

– Jag kommer börja på en diet nu, så ska jag hålla på med den i två månader, jag kommer gå ner ungefär tio kilo. Jag känner mig lite halvsladdrig just nu, säger han till Hänt Extra.

SENASTE NYTT!