TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Linus Svenning greps för narkotikabrott under Melodifestivalens efterfest

15 apr, 2015 
AvElisabeth Andersson
Linus Svenning greps av polis under efterfesten i samband med Andra chansen i Helsingborg. Han erkände att han tagit cannabis.
Annons

Linus Svenning, 25, tog sig vidare från Andra chansen till final i Melodifestivalen i mars, och slutade på en sjätteplats. Men nu avslöjar Aftonbladet att artisten greps för narkotikabrott under Andra chansens efterfest. Polisen fattade misstankar mot honom och grep honom under kvällen. Svenning fick lämna urinprov och erkände själv att han tagit cannabis.

– Linus har stora pupiller, rödsprängda blanka ögon samt uppger själv bruk av cannabis för ett tag sedan, står det i förhörsprotokollet som Aftonbladet tagit del av.

Linus har erkänt cannabisbruk. Foto: IBL
Linus har erkänt cannabisbruk. Foto: IBL

Eftersom han erkänt brottet och gått med på ett strafföreläggande blir det ingen rättegång. Åklagaren yrkar istället på att Linus Svenning döms till dagsböter 1500 kronor. Artisten har dömts till böter för cannabisbruk två gånger tidigare.

Annons

Hans skivbolag Stockhouse har skickat ut följande pressmeddelande:

”Linus har under sin uppväxt periodvis haft ett oönskat beroende av cannabis. När han fick chansen att satsa fullt ut på sin musik fick han även ett ultimatum att sluta med alla former av olagliga droger. Linus bestämde sig då för att fullt ut satsa på musiken, dessvärre skapade prestationspressen i samband med Melodifestivalen för stort tryck på Linus som fick ett återfall.”

De hävdar också att han inte varit påverkad av droger under repetitioner, sändningar eller under efterfester.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons