ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Linda Bengtzing om familjens önskemål: ”Han är kanske lite besviken”

19 feb, 2023 
Linda Bengtzing gör succé i Melodifestivalen 2023, i år som programledare för för- och eftersändningarna.
Nu berättar hon för Hänt om familjens önskemål.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Bengtzing om "vanliga livet" med PeterBrand logo
Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter

I Melodifestivalen 2023 har vi återigen fått se Mello-veteranen Linda Bengtzing, 48, vara närvarande. Sedan tidigare har hon deltagit i musiktävlingen hela åtta gånger, vilket gör henne till den soloartist som deltagit flest gånger i historien.

Men det här året är hon inte med som en tävlande artist, utan som programledare för Melodifestivalen för- och efterfest.

Linda Bengtzing med Värsta Schlagern – varför var inte Marko Lehtosalo med?

Hittills har tre deltävlingar sänts, och Linda har redan lyckats leverera succé.

– Idag är jag så nöjd med mitt jobb, det var magiskt! Relaxed, roliga gäster, förfesten är fantastisk. Och efterfesten är ju bara rock and roll! Det bara trillar in folk och jag får fråga det jag undrar, sa Linda till Hänt efter deltävling två.

Då fick vi se henne på plats i Linköping, där hon inte bara ledde för- och efterfesten, hon stod dessutom för underhållningen i mellanakten. Något som blev stressigt för henne.

Annons

– Jag skulle uppskatta om schemat inte blev lika pressat nästa vecka, faktiskt, sa Linda till Hänt.

Tillsammans med Edvin Törnblom, 26, uppträdde hon bland annat låten Värsta Schlagern, som ursprungligen är gjord tillsammans med Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48.

Varför var inte Marko med och uppträdde låten med dig?

– Marko jobbar ju faktiskt i en produktion i ett annat TV-bolag, så det är väldigt enkelt. Det tror jag inte spelar någon roll.

Linda Bengtzing och Marko Lehtosalo
Linda Bengtzing och Marko ”Markoolio” Lehtosalo vid inspelningen av videon till låten Värsta schlagern.

Linda Bengtzing om familjens önskemål

Under några veckor framöver har Linda nu mera fullt upp med Mello-rep och sändningar då vi ser henne i TV-rutan varje lördag.

Men utöver jobbet har hon även sin familj som består av maken Peter Ståhlgren, 48, dottern Vera som är född 2009 och sonen Nils som är född 2014.

Annons

Vad säger familjen om att du är borta så mycket?

– Det är bara den här veckan som är lite tuffare, de andra veckorna kommer jag fram mot fredag eller lördag. Egentligen är det här det lyxigaste jag kan göra, i vanliga fall jobbar jag mycket mer, säger Linda till Hänt och fortsätter.

– Men de tycker att jag är så himla bra och de tycker att jag ska leda alltihop.

Hon förklarar att familjens stöd och engagemang för Lindas jobb på Melodifestivalen är stort. Så stort att sonen Nils, ”Nisse”, först faktiskt trodde att mamma Linda skulle leda hela musiktävlingen, innan han förstod konceptet.

– Så han är kanske lite besviken på att det inte är det jag gör, men då säger jag till Nisse att allt tar sin tid.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Rickard Nilsson/TT

Annons