LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Lasse Stefanz stora bluff i Melodifestivalen – allt är fejk för tittarna

24 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Lasse stefanz
Lasse Stefanz är akuella i årets upplaga av Melodifestivalen.
Hänt har pratat med bandet som avslöjar bluffen på scen – inte en ton live.
Annons
Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på SkansenBrand logo
Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på Skansen

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordens största dansband Lasse Stefanz är aktuella i Melodifestivalen med sin låt: En sång om sommaren. Bandet har många spelningar i sitt bagage och är vana att uppträda inför en livepublik. I sitt framträdande på Melodifestivalen syns bandet med en hel del instrument på scenen, men när Hänt träffade bandet avslöjades bluffen.

Lasse Stefanz om bluffen i Melodifestivalen

Att uppträda i Melodifestivalen innebär att man måste sjunga live, playback av sång är inte tillåtet i tävlingen men detsamma gäller tydligen inte instrumenten, Lasse Stefans avslöjar för Hänt att bandet inte spelar ett enda av sina instrument på riktigt.

– Nej det kan man inte göra i det här programmet, det är inte live. Vet inte varför, jag sköter inte tekniken här, säger en av bandmedlemmarna.

Melodifestivalen slopade live instrument

Att det inte är tillåtet att spela instrument live på scenen i tävlingen har varit en del av Melodifestivalens regelverk sedan 2011. Anledningen till detta är att produktionen är enorm och kostnaderna likaså.

”Det finns därför flera anledningar till att man inte framför musiken live, en av dem är just att det skulle kosta ännu mer, vilket inte skulle vara ekonomiskt hållbart. En annan är att artisterna redan har mycket att tänka på, som att titta in i rätt kamera, att behålla utstrålningen och att hantera de ofta extravaganta scenkläderna utan att ramla. Att spela ett instrument utöver det kan då vara för mycket”, berättade Christer Björkman i en tidigare intervju med Musikmixen.

FOTO: TT

Annons