LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Jon Henrik Fjällgren och Kristin Amparo: "Vi adopterades från samma stad"

15 mar, 2015 
AvLisa Nylén
De hyllades båda för sina insatser i "Melodifestivalen" men det är inte allt Jon Henrik Fjällgren och Kristin Amparo har gemensamt,
Annons

Kristin Amparo, 31, och Jon Henrik Fjällgren, 27, har mer gemensamt än “Melodifestivalen” – de är nämligen adopterade från samma stad i Colombia.

-Att vi är från samma ställe, det är sjukt. Jag trodde att vi kunde vara från samma barnhem. Och att vi står på scenen här båda två är… Det är oerhört vackert, sa Kristin till Aftonbladet inför tävlingen i Östersund.

Hon var fem månader gammal när hon adopterades till Stockholm från ett barnhem i Cali och fyra år senare hände samma sak för Jon Henrik, som var sex månader när han fick en ny familj i Härjedalen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

-Jag hade läst att hon var från Colombia. Kristin är grym. Hon har en sådan vacker röst. Colombia är ett musikaliskt land, så jag tror att det gör mycket. Man har rytmen där, säger sångaren.

Det kan vara så att Jon Henrik och Kristin till och med har bott på samma barnhem. Foto: IBL
Det kan vara så att Jon Henrik och Kristin till och med har bott på samma barnhem. Foto: IBL

De har båda varit tillbaka i hemstaden två gånger och värnar om sina ursprung.

-När jag växte upp så tyckte jag att det var väldigt knepigt med mina rötter och bakgrund. Att åka tillbaka var både omtumlande och så jävla grymt. Det var en viktig punkt i mitt liv, en vändpunkt, berättar Kristin och även Jon Henrik vittnar om hur viktigt födelselandet är för honom:

Annons

-Jag längtar tillbaka, för det är ett otroligt vackert land. Dit ska jag igen, har jag bestämt. Vi får se när det blir, men jag vet att jag ska dit igen.

Båda är medvetna om att de inte haft samma chanser om de bott kvar i Colombia.

-På sikt är mitt mål att kunna hjälpa min familj. Det är en bra drivkraft. Jag vet var jag kommer ifrån och vad jag inte skulle ha kunnat göra i mitt liv, men kan göra nu. Jag fick möjligheterna, och de har ingen gräns, säger Kristin.

Andra läser också:

Annons