Jon Henrik Fjällgren: "Min mamma syr mina kläder"

Inga dyra designers eller fräsiga varumärken – när Jon Henrik Fjällgren tävlar i Melodifestivalen är det hans mamma Ulla som sytt kläderna.

Det har varit en tuff tid för Jon Henrik Fjällgren, 29, inför Melodifestivalen 2017. De senaste veckorna har den folkkära artisten både drabbats av diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och förlorat en vän som gått bort.

Men i kväll ställer sig Jon Henrik Fjällgren sig trots allt på schlagerscenen och framför sitt bidrag “En värld full av strider”. Och för Hänt avslöjar han nu vem som egentligen har sytt och designat hans speciella kläder som han kommer att ha under sitt framträdande.

– Jag kommer att ha på mig någonting som mamma har sytt. Hon är min scenfixare eller outfitdesigner eller vad man ska säga. Hon syr allting till mig, säger Jon Henrik Fjällgren.

LÄS MER: Jon Henrik drabbad av svår diagnos: “Benen bar mig inte”

Kommer du med idéerna eller gör mamma allting?

– Nej, mamma gör allt. Hon kommer med idéerna till mig och säger att “det här skulle vara snyggt”. Hon gillar att designa och hitta på nya saker, säger Jon Henrik och fortsätter med ett litet leende:

– Så jag tror inte att någon annan kommer att ha något liknande på sig.

Jon Henrik Fjällgrens mamma gör hans kläder. Foto: IBL

Men Jon Henrik Fjällgren kommer inte att vara den enda med speciella kläder på sig i arenan. Hela jojkarens familj kommer nämligen att vara på plats för att stötta honom till final.

– Min familj och mina vänner kommer att vara här, så det blir en hel hög med samedräkter i publiken. Det känns alltid skönt att se ens folk sittandes här, säger han.

Se även: Det betyder den samiska texten i Jon Henriks låt

503 Service Unavailable

" }"="" data-sheets-userformat="{" 2":513,"3":{"1":0},"12":0}"="">

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren: “Jag hade gett upp mitt liv”

Foto: IBL