John Lundviks kupp med barnen – sanningen bakom kulisserna

JOHN LUNDVIK
Exklusivt

John Lundvik gick vidare direkt till final i Melodifestivalen 2022 efter att ha fått överlägset många 12:or från tittarna. Efter det blev han så glad att han ville ta upp barnen på scen – men det stoppades!
Nu berättar han för Hänt vad som egentligen hände.
0:26

Efter reklamen: Theodor "Theoz" Haraldsson, 16 om Mello: ”Roligaste jag har gjort”

(0:26)

John Lundvik, 39, gick direkt till final i Melodifestivalen 2022, med bidraget Änglavakt. Efter att det stod klart att Liamoo, 24, knipit den första finalplatsen återstod det för tittarna att rösta ännu mer.

Det visade sig att tittarna var eniga och det verkade som en solklarhet att det var just John Lundvik som skulle skickas direkt till finalen i Friends arena den 12:e mars. Han fick nämligen överlägset många 12:or och slutade på över 90 poäng.

När Hänt pratar med John efter sändningens slut så berättar han om glädjen och att det var så himla många som röstade vidare honom. Men det fanns däremot en sak som han gärna hade sett varit som förr i tiden. Nytt för i år är nämligen att vinnarna inte får sjunga sin låt igen när de fått veta att de gått direkt till final.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

John Lundvik om besvikelsen mot SVT:s ändring

Nu berättar John Lundvik för Hänt om besvikelsen.

– Såhär, jag älskar momentet när man får gå upp och göra låten igen, för då gör man den i eufori. Då släpper de där sista 10 procenten, vilket gör en enorm skillnad. Man vill ju bara göra låten igen! Men samtidigt så engagerar ju det här människor på ett helt annat sätt, nu gäller det ju att man är där och röstar.

John har dock inte tagit upp det här med SVT men han ska inte sticka under stol med att han tycker det är riktigt magiskt att få gå upp på scenen och sjunga igen.

MELODIFESTIVALEN 2022

John Lundvik stoppades från att ta med barnen upp på scen.

FOTO: SVT

John Lundvik om varför han ville ha med barnen upp på scen

När John satt i green-room och det stod klart att det blir han som kniper den andra finalplatsen blev han så otroligt glad och sprang fram till sina gäster i publiken. Gästerna bestod av inga mindre än flickvännen och hans två barn. John tog då upp sina barn i famnen och bar med sig dem fram till scenen. Men där tog det stopp!

– Nu får ni stanna här med mig så får pappa gå upp på scenen, sa programledaren Farah Abadi och frågade:

– Hur känns det att pappa vann?

– Bra, säger ett av barnen.

När Hänt pratar med John om situationen så är han förstående.

– Nej men jag förstår det, det är direktsändning och saker ska göras där uppe. Men att de fick gå hela vägen fram var ju enormt. Men det är så stort också som artist och pappa att få göra båda sakerna fullt ut, säger han till Hänt och fortsätter:

– Deras far går liksom till final och jag tror att de kommer komma ihåg det här.

FOTO: SVT

Tone Sekelius om kärlekslivet – egna orden

SENASTE NYTT!