LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Jimmy Jansson slår nya rekord i Melodifestivalen 2020

01 feb, 2020 
Jimmy Jansson slår nya rekord i Melodifestivalen 2020
Jimmy Jansson har tävlat som artist i Melodifestivalen tre gånger, och efter det varit med och skrivit hela 20 bidrag till tävlingen.
I årets Melodifestival slår han nya rekord – låtskrivarrekord.
Annons
Intervju med Robin BengtssonBrand logo
Intervju med Robin Bengtsson

Artisten och låtskrivaren Jimmy Jansson, 34, blev uppmärksammad i Melodifestivalen och för sitt deltagande i reality-programmet Fame Factory. Nu, flera år senare, har han varit med i Melodifestivalen många gånger, både som artist och låtskrivare.

I Melodifestivalen finns olika rekord att slå, ett av dem är att ha skrivit flest bidrag som tävlar. Tidigare har rekordet hållits av Thomas G:son som år 2006 hade med sex bidrag i tävlingen, och startfältet bestod då av 32 låtar.

Rekordet har i år slagits av the one and only Jimmy Jansson.

Musikproducenten har i Melodifestivalen 2020 varit med och producerat fram hela sex bidrag. Det är alltså lika många som G:son hade år 2006. Skillnaden i år är att det är färre som tävlar, 28 bidrag istället för 32. Detta gör att Jimmy Jansson nu knipit rekordet.

Jimmy Janssons egna ord om rekordet

Jimmy Jansson menar att han inte gör något annorlunda än vad någon annan gör, han skriver låtar som han tror på och skickar sedan in dem.

Annons

– Jag gör som alla andra, skriver låtar som jag tror på och skickar in. Jag kanske har blivit bättre på att hitta den perfekta kombinationen mellan låt och artist och har möjlighet att jobba med fler artister, har han tidigare sagt i en intervju SVT och fortsätter:

– Man jobbar ju upp sig och får möjlighet att skriva ihop med fler och fler.

FOTO: Bertil Ericson/TT

Jimmy Janssons stil som låtskrivare

Så vad är det Jimmy Jansson har för stil som låtskrivare, som gör att han är en sådan framgångssaga? Det är något som Jimmy Jansson själv tycker är svårt att svara på egentligen.

– Jag tycker att det är svårt att säga själv. Jag gillar tydliga melodier och refränger. Jag är också väldigt bred genremässigt. Jag gillar att göra Drängarna, som är gubb-shuffle, men jag gillar också att göra stora ballader, säger Jimmy i intervjun med SVT.

Jimmy sjunger i Sommarkrysset år 2005. FOTO: Carl-Johan Söder/TT

FOTO: Bertil Ericson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons