LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2020

03 feb, 2020 
AvIda Gustafsson
Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2020
Thorsten Flinck diskvalificeras från Melodifestivalen 2020, det meddelade SVT under söndagen.
Nu står det klart vem som ersätter Thorsten Flinck i tävlingen.
Annons
Robin Bengtsson gick till final – se hela intervjun härBrand logo
Robin Bengtsson gick till final – se hela intervjun här

Under söndagsförmiddagen kom det oväntade beskedet att artisten Thorsten Flinck, 58,  diskvalificeras från Melodifestivalen 2020. Thorsten skulle ha medverkat i den andra deltävlingen som går av stapeln på lördag, men efter att SVT fått kännedom om att artisten är åtalad för olaga hot och skadegörelse beslutade kanalen att diskvalificera honom.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, berättade Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande under söndagen.

Bidraget kvar i tävlingen

Vidare i pressmeddelandet framgick det att det endast är Thorsten Flinck i form av artist som är diskad – bidraget Miraklernas tid skriven av Thomas G:son kommer fortfarande få tävla i Melodifestivalen. SVT meddelade under söndagen att processen att hitta en ny artist var påbörjad och att de så snart de fattat ett beslut skulle tillkännage ersättaren.

Annons

Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen

Under måndags förmiddagen står det klart att en ersättare är hittad – Aftonbladet avslöjar nu att det blir Jan Johansen som kommer att tävla under den andra deltävlingen i Thorsten Flincks ställe.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020, till Aftonbladet. Hon tillägger:

– Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid.

Jan Johansen kommer under lördagens deltävling ställas mot Linda Bengtzing med bidraget Alla mina sorger, Dotter med Bulletproof, Anna Bergendahl med Kingdom Come, Klara Hammarström med Nobody, Paul Rey med Talking in my sleep, Mendes feat. Alvaro Estrella med Vamos amigos. Under deltävlingen kommer två bidrag att röstas till final. Bland de övriga fem kommer två bidrag att gå till andra chansen, medan tre bidrag kommer att få lämna tävlingen.

FOTO: TT

Annons