TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Här är alla datum att hålla koll på inför Melodifestivalen 2020

30 jan, 2020 
Melodifestivalen 2020
Melodifestivalen 2020 drar snart igång!
Här har vi samlat allt du vill veta från viktiga datum och tider till artisterna som tävlar.
Annons
Felix och svårigheterna med flickvännenBrand logo
Felix och  svårigheterna med flickvännen

Nu är det äntligen igång igen – Melodifestivalen! Men har du koll på alla datum? Vilka som tävlar? Eller var någonstans de sjunger? Kanske har du inte riktigt koll på upplägget och dramaturgi? Hänt hjälper dig att ha koll på Sveriges största musiktävling!

Precis som förra året så leds inte tävlingen av en person, utan tre stycken i år. Vilka? David Sundin, 43, Lina Hedlund, 41, och Linnea Henriksson, 33 – starka namn bara där! Som vanligt så startar succétävlingen kl 20.00 varje lördag under sex veckors tid på SVT. När tävlingen sedan är avklarad får vi äntligen veta vem eller vilka som har chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2020 i Nederländerna.

Men först, vilka är det som tävlar egentligen? Och var någonstans står de på scen? Hänt svarar.

Deltävling 1 i Linköping – 1 februari

Tävlingen drar igång redan första februari i Linköping. Det ser ut att bli en stark start-sjua med artisterna: Malou Prytz, OVÖ, Felix Sandman, Tha Mamas, Suzy P, Sonja Aldén och Robin Bengtsson. Spännande!

Annons

Deltävling 2 i Göteborg – 8 februari

Nästa stopp för Melodifestivalen blir Göteborg där den andra deltävlingen hålls i Scandinavium. Det blir då dags för dessa att kliva upp på den stora scenen: Linda Bengtzing, Dotter, Anna Bergendahl, Thorsten Flinck, Klara Hammarström, Paul Ray och Méndez feat Álvaro Estrella.

Deltävling 3 i Luleå – 15 februari

Dagen efter kärleksdagen Alla hjärtans dag är det dags för Melodifestivalens tredje stopp. Då hålls deltävling tre i Luleå och artisterna är minst sagt fantastiska.

Det är inga mindre än Faith KakemboAmanda Aasa, Albin JohnsénDrängarnaMarietteAnis Don Demina och Mohombi. Vem som går direkt till final här är ju helt omöjligt att förutspå!

Deltävling 4 i Malmö – 22 februari

Melodifestivalens fjärde och sista deltävlingen är den 22 februari och då i Malmö. Artisterna som tävlar då är Hannah Ferm, Nanne Grönwall, William Strid, Jakob Karlberg, Ellen Benediktson & Simon Peyron, Victor Crone och Frida Öhrn.

Annons

Andra chansen i Eskilstuna – 29 februari

När det är dags för alla Andra chansen-artister att sjunga igen bär det av till Stiga Sports Arena i Eskilstuna. Då får de bidrag som snubblat på mållinjen och inte lyckats ta sig till final, en andra chans att ta sig vidare till finalen på Friends Arena i Stockholm. Vilka bidrag och vilken startordning det blir? Ja, det återstår att se efter att alla deltävlingar är avklarade.

Final i Stockholm – 7 mars

Den stora finalen, med 12 bidrag, kommer alltså att utspela sig på Friends Arena i Stockholm. Det är efter denna kväll är avklarad som vi äntligen får veta vem eller vilka som kammar hem första platsen!

FOTO: TT

Annons