LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Gunilla Persson om sjukdomen – har gett upp drömmen att vinna Mello

09 feb, 2024 
Snart är det dags för Gunilla Persson i Melodifestivalen. Men personligen är hon skeptisk till att kunna vinna tävlingen.
– Då ligger man ju verkligen i lä alltså, det går ju inte, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunilla Persson berättar exklusivt för Hänt – sanningen bakom virala klippetBrand logo
Gunilla Persson berättar exklusivt för Hänt – sanningen bakom virala klippet

Det är nog få som har missat att Gunilla Persson, 65, ska vara med i Melodifestivalen 2024! Hon ställer upp i den tredje deltävlingen som går av stapeln i Växjö och redan innan tävlingen har hon verkligen fått stå i rampljuset.

På presskonferensen i december blev hon överröst av journalister och Aftonbladets "Mello-expert" Tobbe Ek beskrev situationen galant; Alla hamnar i skuggan av Gunilla Persson.

Nu har Gunilla på nytt tagit upp sin podcast The Gunillas podcast och i det senaste avsnittet berättar hon hur det kom sig att hon valde att tacka ja till tävlingen.

Därför valde Gunilla Persson att tacka ja till Melodifestivalen

Gunilla berättar att det hela började med ett meddelande från en låtskrivare i Sverige. Vid den tidpunkten var Gunilla i Norge och spelade in ett norskt tv-program, men låtskrivaren Fredrik Andersson hade hon ändå tid att prata med.

Annons

– Han sa då att "när du kommer tillbaka från Oslo så bjuder jag ner dig och Erika till Ystad, till Svarte". Så då åkte jag och Erika ner och där fick jag höra en låt som jag bara svimmade. Jag bara svimmade. Jag sa det "Nej det här är liksom hit", Erika sa också att wow det här blir en hit, säger Gunilla i podden och fortsätter:

– Så nästa dag, eller om det var samma dag, så fick han mig att spela in det där och igen var det "one take the Gunilla alltså". Det gick så lätt att spela in den där sången, den var som skräddarsydd för mig!

Gunilla Persson om sjukdomen och Mello: ”Jag kommer ju inte vinna”

Men den senaste tiden har inte varit lätt för Gunilla. Förra veckan var hon tvungen att åka in akut till sjukhus. Hon misstänkte redan då att hon drabbats av Kristallsjukan. Nu verkar sjukdomen vara fastställd.

– Du har ju fått vertigo, vad hände där? Hur fick du det?, säger Gunillas podd-partner Magnus i podden.

Annons

– Jag bara vaknade en morgon av att hela rummet gick runt, som att jag satt på en båt i storm ungefär. Det var jätteläskigt alltså och det gick inte bort heller, förklarar Gunilla.

Detta kombinerat med den hårda konkurrensen har lett till att Gunilla är väldigt osäker på om hon kan ta hem segern.

– Jag kommer ju inte vinna det här alltså, jag kommer ju inte vinna. Jag har ju verkligen rätt att säga att det finns stor risk att jag svimmar.

Gunilla får frågan varför hon inte tror att hon kommer vinna.

– Därför att jag har enorm konkurrens, alltså det här är ju liksom etablerade sångare som inte gjort något annat med sina liv än att sjunga och uppträda. Han den där Kim som är med i min deltävling har ju gjort en låt för tio år sedan som på Youtube har fått 35 miljoner views. Det är hård konkurrens, säger hon och fortsätter:

– Och sedan har vi ju då många andra såsom Danny Saucedo, han är ju jättebra. Då ligger man ju verkligen i lä alltså, det går ju inte.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons