Glädjebesked för Linus Svenning - brodern är på bättringsvägen

Glädjebesked för Linus Svenning. Brodern blir förmodligen helt återställd efter olyckan.

Året började mörkt för Linus Svennings, 24, som i början av januari nåddes av den hemska nyheten om att brodern Rasmus, 21, råkat ut för en dramatisk bilolycka. Rasmus som kämpade i flera dagar för sitt liv, väcktes efter ett par dagar ur koman.

LÄS MER: Linus Svennings bror kämpar för sitt liv efter trafikolycka: ”Du ska inte lämna oss”

– Nu kan han andas själv med hjälp av bara syrgas! Vilket gör mig sjukt glad och varmt i hjärtat, skrev Linus efter uppvaknandet.

Men tiden efter har vart tuff då broderns minne har sviktat.

LÄS MER: Efter den svåra trafikolyckan: Linus Svennings bror har vaknat

– Det har varit mycket tårar, säger Linus till Expressen om ovissheten efter olyckan.

Linus som tidigare genomgått en liknande fas i livet då deras storebror Jim avled, 33 år gammal, erkänner nu att han var nära på att avbryta sin medverkan i årets Melodifestival. Men under torsdagen uppdaterade Linus ett glädjebesked i form av en bild på bröderna när de tillsammans äter middag hemma hos Linus.

Skärmavbild 2015-01-30 kl. 11.39.36

Linus Svenings Instagram

– Det var jävligt härligt för honom att slippa sjukhuset . Det är nyttigt. Vi lagade mat och så. Det kändes bra. Det har blivit jävligt mycket bättre. Nu kommer han ändå ihåg vad som hänt i går. Det gjorde han inte innan, berättar Linus om brodern som fick åka på permission från sjukhuset.

LÄS MER: Linus Svenning vill komma i form inför Melodifestivalen: ”Jag måste banta tio kilo och få bort sladdret”

Läkarna är mäktigt imponerade över hans stora framsteg och nu väntar ett par veckor av rehabilitering på behandlingshem i Skåne där Rasmus ska få hjälp med att träna upp minnet. Den 14 februari tävlar Linus i Melodifestivalen. Låten handlar om att släppa alla tråkigheter som hänt och blicka framåt.

– Jag hade inte kunnat sjunga det om han inte varit här. Det hade varit helt fucking pointless.