Frans vinnare av Melodifestivalen: "Jag fick en energinivå på 190"

Frans höll för favorittrycket och gick segrande ur Melodifestivalen. Nu väntar Eurovision i Globen i maj. Men först ska sjuttonåringen fira - med alkoholfri skumpa.

Det finns definitivt ett före och ett efter Frans Jeppsson-Wall, 17. När han ikväll på Friends Arena höll för trycket och vann äran, trofén och chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest den 14 maj, hade han svårt att smälta vad som precis hänt.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit trött under hela dagen och nu fick jag en energinivå på 190 ungefär. Som jag brukar få när jag ska upp på scen. Det känns konstigt, säger Frans till Hänt.

Frans charmar både stora och små.

Frans charmar både stora och små.

Frans har sedan direktkvalificeringen till finalen från deltävlingen i Gävle gått från ingenting till total klarhet och succé. På två veckor har låten “If I Were Sorry” Spotify-streamats mest av alla låtar från Melodifestivalen, haft lägst odds hos spelbolagen och tagit både tittare och bedömare med storm.

Du har fått tittarnas, kritikernas och nu juryns kärlek. Hur känns det?

– Ja, exakt. Jag har fått väldigt mycket kärlek. Det känns underbart, säger Frans till Hänt.

Läs mer: Mello-Frans är singel: ”Det är lätt att få mig på fall”

Frans och trofén!

Frans och trofén!

Även Frans farmor från Nigeria ringde innan tävlingen för att peppa sonsonen:

– Känn ingen press – men du måste vinna!

Och vann, det gjorde ju Frans med besked. Fyra av de elva jurygrupperna gav artisten full poängpott. Tillsammans med folkets röster blev det totalt 156 poäng. Nu väntar efterfest. Sjuttonåringen får dock hålla sig till alkoholfritt bubbel.

Har du pratat med farmor än?

– Nej, det ska jag göra väldigt snart. Jag har förhoppningsvis inte tappat rösten då.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!