TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Frans avslöjar: "Därför gör Shirin cover på min låt"

11 mar, 2017 
AvJohanna Bladh
21-åriga Shirin El-Hage är kvinnan som får äran att tolka förra årets vinnarlåt på Melodifestivalens scen. Nu berättar Frans Jeppsson Wall själv om bakgrunden till beslutet.
Annons

Hon är okänd för många, men Shirin El-Hage har jobbat med Melodifestival-vinnaren Frans Jeppsson Wall, 18, under flera år bakom kulisserna. Och förutom musiken har de också blivit goda vänner.

– Hon är en underbar människa. Välbegåvad med en helt sjuk röst, och jätteomtänksam, säger Frans till Hänt TV.

Varje år är det tradition att vinnarlåten tolkas av en annan artist året efter på Melodifestivalens scen och i år blev det Shirin tillsammans med bandet Damn!.

Nu berättar Frans om hur det blev just hon.

– Innan mellon så letade vi efter olika sätt att göra en cover på. Det kändes kul att göra något nytt och helst något som sticker ut. Det skickades in många förslag på artister – både välkända och mindre välkända namn – men SVT valde Shirin, förmodligen för hennes röst.

Han och Shirin är två av få artister som är signade på bolaget Cardiac i Ystad.

– Hon har jobbat med min producent i över två år, vi är ju ett litet bolag så det har alltid varit jag och Shirin. Vi har inte gjort några projekt tillsammans med hon har varit med lite och skrivit på mina och jag har tyckt och tänkt till på hennes projekt, berättar Frans.

Frans och Shirin El-Hage under genrepet inför Melodifestivalens final.

Hur känns det att stå på scenen med en så bra vän?

– Avslappnat! Det känns fantastiskt att vi känner varandra så bra, det är en väldig bonus.

Annons

Vad tycker du om Damn! Då?

– Jag blev helt till mig när jag hörde att de skulle spela! Jag har ju faktiskt spelat med dem förut, Zlatan-låten var med några av trumpetspelarna.

Shirin El-Hage har tidigare jobbat under artistnamnet Noely Gray och haft samarbeten med super-dj:n John de Sohn. Hon sjunger två låtar på hans debutalbum, duetten ”You only love me” har över två miljoner spelningar på Spotify. Låten ”Creedence” på samma skiva sjunger hon solo.

SE OCKSÅ: Wiktoria: “Därför har jag aldrig haft en pojkvän”

Wiktoria: "Därför har jag aldrig haft en pojkvän"Brand logo
Wiktoria: "Därför har jag aldrig haft en pojkvän"

FOTO: Ibl

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons