Frans kom femma i Eurovision Song Contest 2016 - "Döp om Sveavägen till Fransvägen!"

Det blev ingen sjunde Eurovison Song Contest för Sverige. Frans fick med sina 261 poäng nöja sig med en femte placering i årets rafflande ESC-tävling i Stockholm. Men hyllad blev han ändå.

Frans Jeppson-Wall, 17, lyckades inte ta sig förbi nålsögat i Eurovision Song Contest i år. Men artisten med avskalade låten “If I Were Sorry” deppade inte för det. Precis innan slussarna stängdes stod det klart att Sverige kom på en femte placering efter förhandstippade Ukraina, Australien, Ryssland och Bulgarien, den senare vars popularitet stegrade under veckan.

Frans och delegationen i ett lyckorus.

Frans och delegationen i ett lyckorus.

Han överöstes också av hyllningar från kända svenskar.

”Frans kör över Europa som en ångvält av lågmäld charm! Åh vad duktig han är! Döp om Sveavägen till Fransvägen!”, skrev Mark Levengood, 51, på Twitter.

På fredagens juryuppträdande fick artisten dessutom beröm och en kram från Justin Timberlake, 35, som uppträdde med sin nya låt “Can’t Stop The Feeling”.

Bakom kulisserna i Globen på lördag har den unga skåningen haft stort stöd av de båda programledarna Måns Zelmerlöw, 29, och Petra Mede, 46, samt Gina Dirawi, 25, som lett uppvärmningen inför Eurovision Song Contest-finalen med Studio Eurovision.

Och så självklart familjen: pappa Mark Wall, 51, mamma Maria Jeppsson, 47, tvillingsystern Filippa, lillebror Casper, 13. Samt farmor per telefon i England.

Frans pappa Mark Wall och tvillingsystern Filippa Jeppsson-Wall är ett stort stöd.

Frans pappa Mark Wall och tvillingsystern Filippa Jeppsson-Wall är ett stort stöd.

Läs mer: Frans hemliga vapen i Eurovision: Familj, vänner och flirten med bloggerskan

– Farmor har varit svår att nå. Men hon har full koll. Hon kan ju se mig i finalen från England. Men hon har inte möjlighet att komma. Det är synd, sa Frans till Hänt på Bromma flygplats för en vecka sedan.

Nu får sjuttonåringen tid att återgå till sitt vanliga liv. Och till umgänge med den spirande kärleken Nellie Berntsson, 15.

Foto: IBL