TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Hen vinner Melodifestivalen – enligt svenska folket

10 mar, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Vem är egentligen favorittippad att vinna Melodifestivalen 2018? Vi vet vilken låt som är mest spelad på Spotify, och vem tittarna tippar tar hem vinsten att representera Sverige i Eurovision song contest.
Annons

Spänningen är olidlig, vem vinner Melodifestivalen 2018? Ikväll gör de 12 bidragen upp i Friends arena i Stockholm, efter fyra deltävlingar och en andra chansen runt om i landet.

Det som avgör vem som vinner är svenska folkets röster, men även vad den internationella juryn tycker. Tittarna har halva makten – medan de elva utländska jurygrupperna har den andra halvan. Detta år kommer de att dela ut poäng till tio bidrag istället för som tidigare sju. I praktiken innebär det att deras poäng blir mer jämt fördelat, och på det viset har de även mindre makt över omröstningen.

Men redan nu kan man kanske ana att det finns vissa favorittippade artister i finalen. Enligt spelbolaget Betsson så är Benjamin Ingrosso den som det spelats allra mest på ska vinna. Efter honom, med avsevärt högre odds, kommer Felix Sandman, John Lundvik och Mariette.

Samtidigt kan man konstatera att den mest spelade låten i Sverige på Spotify i skrivande stund är Felix Sandmans “Every single day”, tätt följd av Samir & Viktors “Shuffla”, samt Mendez “Everyday”. Den sistnämnda är den med allra mest spelningar – “Everyday” har streamats 3,3 miljoner gånger. På näst mest spelade låt kommer “Every single day” som spelats 3,1 miljoner gånger. Medan spelarnas lågoddsare “Dance you off” med Benjamin Ingrosso spelats 2,1 miljoner gånger.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det lär bli en jämn kamp i finalen ikväll – och av att döma finns det en hel del kandidater som kan ta få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2018.

Liam "Liamoo" Cacatian: Då var jag kär senastBrand logo
Liam "Liamoo" Cacatian: Då var jag kär senast

FOTO: IBL

Annons