Artikeln innehåller reklamlänkar

Fab Freddie är sidekick i Melodifestivalen 2018 – allt du behöver veta om honom

Fab Freddie är sidekick i Melodifestivalen 2018 – allt du behöver veta om honom

Vem är egentligen Fab Freddie, som är årets sidekick i Melodifestivalen? Här får du svaret!

Fredrik “Fab Freddie” Svensson är årets sidekick i Melodifestivalen 2018. Freddie är 27 år och arbetar på SVT:s Barnkanalen, där han leder programmen “Morgonshowen” och “Random mix”. Nu gör han även programledaren David Lindgren, 35, sällskap i tv-rutan.

SE OCKSÅ: Hänt’s reportrar Jonna & Johanna leker GRÄDD-CHALLENGE med Liamoo – och ställer alla pinsamma frågor

Liam "Liamoo" Cacatian: Då var jag kär senast
Slå på ljud

Tv-profilen började sin karriär bakom kameran på Youtube, där han jobbade med program som “Sminkduellen” och “FOMO”, men blev snart flyttad till att stå framför kameran. SVT kontaktade honom och castade honom som programledare i Barnkanalen.

– Det är så stort för mig, som mello-fantast sen barnsbenen. Det är det häftigaste som någonsin skulle kunna hända mig, säger han till SVT om att få äran att leda Melodifestivalen.

“Fab Freddie” kommer från Påryd utanför Kalmar, men bor nu i en lägenhet utanför Stockholm tillsammans med sin katt som han har döpt till Hamilton efter musikalen. Freddie har tidigare blivit intervjuad av tidningen QX, bland annat om näthatet han fått på Youtube.

– I början var det mycket om utseende och sexuell läggning, jag blev lika drabbad som vem som helst. Först tyckte jag att det var skitjobbigt att läsa kommentarer. Men mina föräldrar har alltid stöttat mig och pappa sa att puckon finns överallt, så det var bara att stålsätta sig. Och faktiskt, idag rinner det av mig. Vad ger dem rätten att skriva eller säga det här om mig? har han sagt till tidningen.

Tv-profilen berättade för ett år sedan att han inte dejtar någon, men att han hoppas  på att träffa en partner som gärna är lugn – och har skägg.

– Nej, men jag borde väl, men jag tycker det är svårt. Det är så mycket samma… Man ska se ut på ett visst sätt. Och jag är inte riktigt den personen. jag skulle vilja hitta någon som är nördig, som brinner för sin sak. Någon som är lugn och inte all over the place som jag. Han behöver inte gilla musikaler, men får heller inte avsky det. Och de tär ju härligt med personer med skägg, sa han till QX 2017.

Fab Freddie är årets sidekick i Melodifestivalen 2018.

Han är också programledare på SVT Barnkanalen. 

David Lindgren är huvudprogramledare för schlagern. 

Han gjorde succé i Melodifestivalen redan förra året. 

Då lede han programmet tillsammans med Clara Henry och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Foto: SVT, IBL

ANNONS

Fynda smarta prylar i vår utvalda webbshop (länk till Aller media shop)

[products]

[product https://www.allermediashop.se/catalog/product/view/id/2339/s/plattborste/?utm_source=hant.se&utm_medium=redaktionell_fabfreddie&utm_campaign=plattborste_mello]

[product https://www.allermediashop.se/catalog/product/view/id/1450/s/forstoringsspegel-x10-5/?utm_source=hant.se&utm_medium=redaktionell_fabfreddie&utm_campaign=spegel_mello]

[/products]

FRÅN FÖRSTASIDAN