LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Eric Saade: "Har lärt mig acceptera att jag aldrig blir av med min panikångest"

01 mar, 2015 
AvLisa Nylén
Eric Saade talar ut om sin panikångest. "Varje gång jag börjar andas högt nu har jag lärt mig acceptera det, andas lugnare och lugnare, och till slut försvinner det."
Annons

När Melodifestival-aktuelle Eric Saade, 24, var 16 år drog hans artistkarriär igång på riktigt och att pendla mellan hemmet i Helsingborg och huvudstaden blev vardag. Men det stressiga levernet satte sig på psyket och Eric drabbades av panikångest. Sedan dess har han levt med det.

– Det är inte något som försvinner, säger Eric som nu tagit bladet från munnen och berättar om ångestattackerna som han idag lärt sig hantera:

– Varje gång jag börjar andas högt nu har jag lärt mig acceptera det, andas lugnare och lugnare, och till slut försvinner det. Jag kan hantera det på ett helt annat sätt nu, säger han.

Sedan Eric var 16 år har han levt med panikångest. Foto: IBL
Sedan Eric var 16 år har han levt med panikångest. Foto: IBL

Första gången Eric Saade fick panikångest blev han skräckslagen.

– Jag började andas högt. Började tro att det var fel på mitt hjärta, berättar han för Expressen.

Annons

Förra året tog Eric för första gången på sex år ut en riktig semester. I nio månader reste han runt i världen och försökte vila upp sig.

– Jag var i Frankrike, Dubai, Thailand. Var ledig. Låg vid en pool med en öl i handen. Hela sommaren var jag i Helsingborg. Och passade på att vara med familjen. Jag tror att det var bra för mig. Jag har funnit ett helt annat lugn.

En annan sak som gjorde stort intryck på artisten var den resa han gjorde med Unicef till Colombia.

– När jag kom hem var jag så mycket klokare. Jag hade sett sådant på tv, men att vara med barnen och sedan åka ifrån dem är en helt annan sak. Många har sagt att något hänt i mig. I hur jag ser på saker och livet.

Andra gillar:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons