Ellen Benediktson lever singellivet: "När man är ung ska man leva farligt"

Ellen Benediktson var som förbytt när hon äntrade Melodifestivalens scen jämfört med förra året: "Det här är väl egentligen som jag är".

Förra året skrällde den då okända musikeleven Ellen Benediktson, 19, i Melodifestivalen, då hon gick direkt till final med sin finstämda låt “Songbird”. I helgen äntrade hon scenen igen och framförde sin Depeche Mode-doftande låt “Insomnia”, och det var många som överraskades av sångerskans nya stil. Pagen och den söta klänningen var utbytta mot hård sminkning, långa extensions och tajta kläder.

– Det här är väl egentligen så som jag är och har varit hela tiden, men när jag kastades in i “Songbird” fick jag tona ned det ganska mycket eftersom det inte passade med en ballad. Jag valde att tacka ja till den låten för att jag såg min chans att komma in i branschen, och det har jag fått göra nu, berättar Ellen för tidningen Hänt Extra.

Ellen Benediktsson.

Ellen Benediktson.

I dag tar artisteriet upp all Ellens tid, så någon partner hinner hon inte med.

– Jag är singel. Jag känner mig ganska fokuserad på min musik, så jag letar inte aktivt direkt, säger hon och förklarar att hon inte vill stadga sig.

– Jag tycker nog inte att man ska göra det när man är så ung som jag. Då tycker jag att man ska leva lite farligt och kasta sig in i saker som är kul, säger 19-åringen med ett skratt.

Andra gillar också:

15 saker bara du som är lantis känner igen

17 gånger vi insåg att Charlie Hunnam skulle vara en bättre Mr Grey

17 saker som du bara fattar om du är en kort tjej