TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Efter kaoset – Renaida om dramatiken som tittarna inte fick se: "Fett knas"

11 mar, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Igår var det final i Melodifestivalen 2018, en kväll som inte blev som tänkt för Renaida Braun då hon råkade ut för SVT:s haveri mitt i sitt framträdande. Nu berättar hon sanningen om kaoset.
Annons

Melodifestivalen 2018 har nu nått sitt slut. Igår var det final och av de tolv finalisterna som slogs om flygbiljetten till Portugal och Eurovision Song Contest var det till slut Benjamin Ingrosso, 20, som stod som segrare. I maj kommer han att representera Sverige med sin låt “Dance you off”. Någon som det inte gick lika bra för under finalen var Renaida Braun, 20, som råkade ut för teknik-strul mitt i sitt framträdande. Redan i början av numret anades att hon hade problem med medhörningen så hennes fokus var någon helt annanstans än på scenen.

När det var dags för refrängen avbröt Renaida sig själv mitt i sången och vrålade ut i arenan:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Alltså förlåt men jag hör ingenting, nu ska jag köra igen, skriker hon i Melodifestivalens sändningen.

Kaos uppstod och ingen förstod riktigt vad som pågick. Nu berättar hon vad som egentligen hände under sändningen.

– Jag hörde inget för min lyssning var fett knas, så jag hörde ingenting och då vet jag inte vad jag ska sjunga eller dansa. Så jag sa stopp men det blev inget stopp. Jag var fett taggad innan. Det var synd, säger hon till Hänt.

Annons

I och med hennes teknik-strul bestämde SVT att Renaida skulle få chansen att framföra sin låt en gång till efter att alla bidrag framförts, men hon berättar att hennes medhörning inte var med henne då heller. Detta skapade en enorm frustration hos artisten och trots att hon var glad så kunde hon inte hålla tårarna borta.

– Jag var jätteglad. Det kom lite tårar där bak, det var frustration, säger hon.

Programmets projektledare Anette Helenius berättar om SVT:s syn på händelsen.

– Hon hade tydligen inte riktig lyssning, och hon signalerade på scenen men det var väldigt oklart för oss om hon ville bryta eller inte. Man måste sluta sjunga. Det bästa vi kunde göra var att ge henne ett omspel, säger Anette.

Och eftersom att Renaida valt att använda sin egen utrustning så kunde SVT inte göra mycket mer åt situationen än vad de gjorde.

– Nu har hon valt att använda utrusning som inte är vår uran som är hennes egen för att hon känner sig tryggast med den. Så det vi hade gjort är att erbjuda henne vår utrustning i så fall. Det är precis så här vi ska göra. Om något sånt här händer så är det såhär vi ska agera och det gjorde vi, säger Anette.

Eftersom att utrustningen var hennes egen så frånsäger sig SVT ansvaret för haveriet.

– Det var så att hennes in-ear inte passade i henens öra vid tillfället, hon hade inte fått in den i sitt öra helt enkelt, säger hon.

Kan man säga att ni frånsäger er ansvaret från det som hänt?

– Ja, avslutar Anette.

SE OCKSÅ: Vinnarintervjun med Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso vinner Melodifestivalen: "Helt sjukt!"Brand logo
Benjamin Ingrosso vinner Melodifestivalen: "Helt sjukt!"

När Benjamin vann Melodifestivalen

Foto: IBL

Annons