LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför bär Dinah Nahs peruk i schlagern

03 feb, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Dinah Nah berättar nu om sin hemliga karriär utanför musiken - och också om varför hon måste bära peruk under sitt framträdande i Melodifestivalen 2017.
Annons

Dinah Nah, 36, eller Malin Sundström som hon egentligen heter, är tillbaka i Melodifestivalen och kommer att bjuda på en minst sagt glittrig show under lördagens livesändning. Precis som när hon tävlade i Melodifestivalen 2015 är också artistens rosa frisyr tillbaka, men den här gången är det inte hennes riktiga hår som tittarna får se – utan en peruk.

– Förra gången jag var med hade jag löshår i mitt eget, men den här gången kör jag med peruk på scenen. Både jag och dansarna kommer att ha det, jag har rosa peruk och de har blåa, säger Dinah Nah.

Hur kommer det sig att du använder peruk?

– Först och främst så är det för att jag har väldigt tunt, nordiskt pisshår. Det går inte att göra någonting med det. Så i år kände jag att det var enklast att göra så här, säger hon.

Dinah Nah i sin peruk. Foto: Ola Axman/Ibl
Dinah Nah i sin peruk. Foto: IBL

Och det är inte bara peruken som ska få Dinah Nah att sticka ut i mängden på lördag. För Hänt avslöjar artisten nu också att hon är den enda som sminkar sig själv till direktsändningen, i stället för att låta en av SVT:s make up artister göra det. Anledningen är att Dinah Nah faktiskt är utbildad hudterapeut och kosmetisk tatuerare.

Annons

– Jag tvivlar inte på att någon annan kan göra ett bra jobb, men jag känner mitt ansikte bäst själv och jag är nöjd med hur jag sminkar mig. Och jag är ganska snabb också, så jag hinner absolut med det på lördag, säger Dinah Nah och fortsätter:

– Jag är ju hudterapeut, så när jag inte står på scen och sjunger så har jag min egen lilla verksamhet där jag gör andra människor vackra.

På tal om det, har någon av de andra artisterna frågat om du kan sminka dem också? 

– Haha, nej, inte än. Men nu när ryktet sprids om att jag sminkar så kanske det kommer några förfrågningar, säger hon och skrattar.

Och ansiktet kommer att glittra minst lika mycket i direktsändningen på lördag som klänningen Dinah Nah ska ha på sig.

– Jag kommer att sminka mig glittrigt och dramatiskt. Jag funderade på att sminka mig med blåa färger för att matcha kläderna, men det blir det inte, säger hon.

Vad är viktigast att tänka på med en schlagersminkning?

– Det är att det ska glittra. Och att man ska framhäva ögonen mycket.

dinahsmink
Dinah Nah visar upp sitt smink. Foto: IBL

Kolla in denna intervju med Dinah Nah som Hänt producerat där artisten berättar om sin sminkning!

Det visst du inte om Dinah NahBrand logo
Det visst du inte om Dinah Nah

FOTO: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons