LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför tävlar The Mamas utan John Lundvik i Melodifestivalen

01 feb, 2020 
Melodifestivalen 2020: Därför tävlar The Mamas utan John Lundvik
Förra året gjorde de succé i Melodifestivalen, i bakgrunden av artisten John Lundvik.
De kammade hem hela balunsen och väl i Eurovision Song Contest fick kören näst intill lika mycket uppmärksamhet som artisten själv.
Och Melodifestivalen 2020 går inte av stapeln utan The Mamas.
De är tillbaka, men denna gång utan John Lundvik.
Annons
Intervju med The MamasBrand logo
Intervju med The Mamas

Kören och numera gruppen The Mamas sattes ihop av anledningen att med sina röster lyfta fram gospeltonerna i John Lundviks, 37,  bidrag Too late for love, i Melodifestivalen 2019. Det blev succé och bidrag vann tävlingen och tog sig till Eurovision Song Contest. Väl i Tel Aviv visade det sig att gruppen fick en hel del uppmärksamhet, nästan lika mycket som huvudartisten John Lundvik.

The Mamas är även nu aktuella för Melodifestivalen 2020 med låten Move, men denna gång utan John Lundvik. Kören har alltså gått från att vara i – till att stå mitt i rampljuset!

Kören meddelade i oktober att gruppens grundare Paris Renita, 54, hoppat av och att The Mamas fortsätter som en trio. Trion består nu av Loulou Lamotte, 38, Ashley Haynes, 33, och Dinah Yonas Manna, 38.

Därför saknas John Lundvik

Men frågan är, hur kommer det sig att John Lundvik inte ska vara med denna gång?

Det är faktiskt så simpelt som så att The Mamas är en egen, separat grupp, och har valt att tävla på egna ben.

Annons

Men bara för att John inte är en del av akten, så betyder ju inte det att han inte stöttar gruppen.

– Han har skrivit till oss och hejat på oss. Han är så stolt, som en stolt storebror, på riktigt. John är familj för oss, säger gruppen i en intervju med SVT.

Och gällande vinst så har de ju faktiskt varit med och vunnit tidigare, så vad skulle stoppa dem nu? Även detta år kommer det att bli ett bidrag med gospelinslag, varför ändra på ett vinnande koncept?

Gruppen berättar i en intervju att de känns fantastiskt att vara tillbaka och att något som de inte är trötta på är att vinna i alla fall.

– Vem kan tröttna på det? Inte jag, säger Ashley Haynes till SVT och skrattar.

John Lundvik sjunger.
FOTO: Jimmy Wixtröm/TT

Känslorna inför Melodifestivalen 2020

Inför tävlingen har gruppen en bra känsla, och eftersom deras bidrag handlar om att stötta varandra så kommer de att göra lika så.

Annons

– Låten står för att vi kan stötta varandra. Vi kan peppa varandra till att ta fram den kraft vi alla har inom oss. Men också att utvecklas, livet går vidare, säger Ashley Haynes och fortsätter:

– Det finns tunga stunder, men res dig och lev livet fullt ut.

The Mamas koppling till Idol och Biggest loser VIP

Att vi känner igen The Mamas från förra årets Melodifestival är ingen nyhet. Men Loulou Lamotte däremot, har synts till i flera tidigare tv-sammanhang. Första gången var i Idol 2008, där hon kom på nionde plats. Fem år senare, 2013, tävlade hon tillsammans med Behrang Miri, 36, och Oscar Zia, 23, med bidraget “Jalla dansa sawa”. De tog sig dessvärre inte vidare till final eller andra chansen.

När det blev dags för Loulou att vara med i tv igen, var det i ett helt annat sammanhang – nämligen Biggest loser VIP. I programmet gick hon ned hela 30 kilo.

The Mamas kör utan John Lundvik i Melodifestivalen 2020.
The Mamas taggade inför Melodifestivalen 2020. FOTO: Jessica Gow/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT, Björn Lindahl/TT

Annons