LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför saknas Paris Renita i The Mamas i Melodifestivalen

30 jan, 2020 
Därför saknas Paris Renita i The Mamas i Melodifestivalen
Efter förra årets succé ställer The Mamas upp ännu en gång i Melodifestivalen, men utan artisten John Lundvik.
Men det är ytterligare en person som saknas på scen, nämligen grundaren till gruppen.
Annons
Intervju med The MamasBrand logo
Intervju med The Mamas

The Mamas, kören som sattes ihop för att stötta artisten John Lundvik, 37, i Melodifestivalen 2019, och gjorde succé. Tanken var att de med sina fantastiska röster, skulle lyfta fram gospeltonerna i John Lundviks bidrag Too late for love. Bidraget vann Melodifestivalen och tog sig till Eurovision Song Contest i Tel Aviv, där kören nästan fick lika mycket uppmärksamhet som John Lundvik själv.

The Mamas tävlade med John Lundvik i Melodifestivalen 2019.
The Mamas tävlade med John Lundvik i Melodifestivalen 2019. FOTO: WIXTRÖM PETER/TT

De gick från att vara i bakgrunden, till att stå mitt i rampljuset. Men detta år är The Mamas högaktuella för Melodifestivalen igen med låten Move, men utan John Lundvik. Kören ska alltså tävla helt på egna ben, men de är inte längre fyra. Gruppens grundare är inte med, så det blir en trio som ställer upp i Melodifestivalen 2020.

Annons

Därför saknas Paris Renita i Melodifestivalen

Från början bestod originalgruppen The Mamas av Loulou Lamotte, 38, Ashley Haynes, 33, Paris Renita, 54, och Dinah Yonas Manna, 38. Men nu ett år senare, när kören ska tävla i Melodifestivalen utan John Lundvik, så är det alltså inte endast John som saknas. Grundaren till The Mamas, Paris Renita, kommer inte heller att synas till.

Orsaken till hennes frånvaro är att hon har valt att lämna gruppen helt och hållet. The Mamas gick ut med detta på Instagram, och förklarade att Paris Renitas soloengagemang krockade med The Mamas julkonsert-schema, och att hon därför valde lämna gruppen.

“Vår grundare, syster och med-mamma har valt att kliva av från gruppen efter oktoberturnén”, skrev gruppen tidigare på Instagram i augusti 2019.

De meddelade även att de kommer att fortsätta i Paris anda, och att de såg fram emot nästa kapitel som en trio.

Annons

Känslorna inför Melodifestivalen 2020

Inför Melodifestivalen berättar The Mamas i en intervju med SVT om känslorna inför tävlingen och vad deras bidrag handlar om.

– Låten står för att vi kan stötta varandra. Vi kan peppa varandra till att ta fram den kraft vi alla har inom oss, säger Ashley Haynes och fortsätter:

– Men också att utvecklas, livet går vidare. Det finns tunga stunder, men res dig och lev livet fullt ut.

The Mamas tävlar i Melodifestivalen 2020.
The Mamas tävlar i Melodifestivalen 2020. FOTO: FERNVALL LOTTE/TT

The Mamas koppling till Idol och Biggest loser VIP

Vi känner ju igen The Mamas sedan förra årets Melodifestival. Men innan dess har Loulou Lamotte synts till i både det ena och det andra. Redan 2008 kunde vi se henne första gången när hon tävlade i Idol, där hon slutade på en nionde plats. Den Idol-säsongen har gjort fler namn kända, exempelvis Melodifestivalen-vinnarna Robin Bengtsson, 29, och Anna Bergendahl, 28.

Annons
Idolgänget 2008
Efter Idol 2008 är det fler ansikten som dykt upp. Här är Johan Palm, Loulou Lamotte, Sepideh Vaziri, Robin Ericsson, Anna Bergendahl, Kevin Borg, Alice Svensson, Robin Bengtsson och Lars Eriksson. FOTO: Cecilia Liljeton/TT
Loulou Lamotte i Idol 2008.
FOTO: Charlotte Brunzell/TT

2013 var det dags för Loulou att göra comeback på stora scenen, dock inte Idol denna gång, utan Melodifestivalen. Då var hon sidekick tillsammans med Oscar Zia, 23, till Behrang Miri, 36, som tävlade i med bidraget Jalla dansa sawa. De tog dig dessvärre inte till final, men kul verkade de ha!

Annons
Loulou Lamotte, Behrang Miri och Oscar Zia i Melodifestivalen 2013.
Loulou Lamotte, Behrang Miri och Oscar Zia i Melodifestivalen 2013. FOTO: Jessica Gow/TT

Nästa gång vi fick se Loulou i tv-sammanhang var när hon deltog i Biggest loser VIP, och gick ned 30 kilo.

Loulou Lamotte I Biggest loser VIP
FOTO: Magnus Sandberg/TT

Två år efter glänste hon som aldrig förr när hon körade med The Mamas bakom John Lundvik. Men nu är det dags för Loulou att skina utan John, tillsammans med The Mamas!

FOTO: Jessica Gow/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons