Därför känner du igen Simon Peyron i Melodifestivalen 2020

Därför känner du igen Simon Peyron i Melodifestivalen 2020

Simon Peyron är aktuell för Melodifestivalen 2020 tillsammans med artisten Ellen Benediktson.
De tävlar med låten Surface, och detta blir Simons andra försök att vinna tävlingen.
Men vem är Simon när hon inte står på scen? Vad är hans relation till programledaren Malin Olsson?
Och hur kommer det sig att tittarna kan känna igen honom sedan tidigare?
Hänt svarar!
Recap Melodifestivalen 2020
Slå på ljud

Svenska sångaren från Helsingborg, men nu bosatt i Malmö, Simon Peyron, 26, är aktuell för Melodifestivalen tillsammans med Ellen Benedikson, 24, och tävlar tävlar med bidraget Surface. Men visst kan tittarna ha sett Simon tidigare i tv-rutan, i inget mindre än just Melodifestivalen faktiskt.

Så det blir ingen debut för Simon i Mello, och kikar tittarna på gamla resultat så kanske det kan bli ett riktigt gott resultat för den nya duon.

Låten som de ska tävla med beskriver det som en modern ballad med Fleetwood Mac-känsla, som handlar om att inte kunna vara öppna med varandra, eller att knappt kunna prata öppet med sin partner.

Outtrigger i Melodifestivalen 2014

Simon Peyron är främst känd för att vara huvudsångare i gruppen Outtrigger. Det är ett metalband som grundades redan 2009 och slog igenom 2013 när de gjorde en cover på Robin Stjernbergs låt You som vann Melodifestivalen 2013.

Bandet består av John LöfgrenTimmy Andersson, Joakim Agnemyr, Adam Axelsson och såklart Simon själv.

Året efter deras stora genombrott, 2014, fick Outtrigger chansen att tävla i Melodifestivalen.

Deras bidrag hette Echo och de deltog i tredje deltävlingen som gick av stapeln i Scandinavium, Göteborg. Mello-publiken tyckte om gruppen tillräckligt mycket för att skicka dem till Andra chansen.

Outtriggers i Melodifestivalen 2014

Outtriggers i Melodifestivalen 2014. Simon Peyron i vitt linne. FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT

FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT

Men dessvärre blev motståndet i Andra chansen för tufft och Helena Paparizous med sitt bidrag Survivor knep finalplatsen.

En liten skojig kuriosa är att Simons sångkompanjon Ellen Benediktson även hon tävlade i Melodifestivalen 2014, men då alltså inte tillsammans. Ellens bidrag heter Songbird och med det tog hon sig direkt till final.

Simon Peyrons relation med 12 år äldre programledaren Malin Olsson

Simon Peyron lever tillsammans med programledaren Malin Olsson och 2017 fick de första gemensamma dottern Blanka, 2.

Malin har tidigare pratat om känslorna om att ta hjälp i en relation, att det inte är en anledning att känna sig misslyckad – tvärtom.

– Vi har gått i familjeterapi, något jag varmt rekommenderar alla att göra som är i ett nytt skede i livet, har hon tidigare sagt och fortsatte med:

– Man är inte misslyckad i sin relation för att man tar hjälp, tvärtom är man väldigt hjälpt av att få prata, lära sig att förstå varandra och få lite nycklar, när omställningen är stor.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: Robin Lorentz-Allard/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN