Därför känner du igen Jakob Karlberg i Melodifestivalen 2020

18 feb, 2020 
Därför känner du igen Jakob Karlberg i Melodifestivalen 2020
Fan va bra-Jakob Karlberg är aktuell i Melodifestivalen 2020, där han debuterar.
Men det är inte första gången som artisten syns i tv-rutan.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020
Recap Melodifestivalen 2020

Artisten Jakob Karlberg, 25, från Söderhamn deltar med bidraget Om du tror att jag saknar dig i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen som går av stapeln i Malmö. Det blir debut för Jakob i Mello, men hans röst är det nog en hel del som hört många gånger förut.

Man kan kalla honom för sommarplågeskapare. Orsak till det? Jo, år 2015 så spelades låten Fan vad bra i många högtalare dag ut och dag in. Vem som låg bakom den? Jo, Jakob Karlberg.

Succélåten ledde till hela fyra gånger platinaskiva och en hel del framträdanden i olika tv-program, exempelvis Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen.

Det blev även en hel del turnérande, Sverige runt faktiskt, för Jakob i och med denna fantastiska låt – då han även passade på att framföra sin uppföljare Fel på dig.

Recept.se Nyhetsbrev
Jakob Karlberg på röda mattan. FOTO: Eero Hannukainen/TT

Jakob Karlbergs medverkan i Idol 2011

Men tittarna har faktiskt kunna se skymten av Jakob Karlberg på tv i ett tidigare sammanhang – innan superdängan Fan vad bra.

Annons

Nämligen så har Jakob ställt upp i en annan mycket välkänd musiktävling – Idol!

Året var 2011 och Jakob Karlberg tog juryn med storm när han sjöng låten The Joker. Artisten fick en guldbiljett och tog sig vidare till slutaudition.

Dock blev konkurrensen för tuff för att slå och Jakob tog sig inte längre än första delen i Stockholm.

Albin Karlberg i Idol 2011
Albin Karlberg sjöng låten “The Joker” på sin audition i Idol 2011. FOTO: TV4

En annan lite rolig kuriosa om Jakobs bidrag Om du tror att jag saknar dig i Melodifestivalen är att den bland annat är skriven av artisten Nanne Grönvall. Med andra ord ska Nanne alltså tävla mot sig själv i tävlingen, för ja, i samma deltävling ska även Nanne ställa upp med sitt bidrag Carpool karaoke.

– Jag har drömt om att bli rockstjärna sedan jag var liten. Att det äntligen börjat röra på sig känns … bra. Jag är redo, har Jakob tidigare avslöjat i en intervju med Göteborgs-Posten.

Annons

Vi håller tummarna för att deltagandet i Mello hjälper honom på traven och att det sker nu!

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, TV4

Annons