TRENDAR JUST NU!Carina BergBjörn GustafssonDe gick vidare till finalDanny SaucedoDotterLasse StefanzMelloklipp du vill se

Därför känner du igen Ellen Benediktson i Melodifestivalen

21 feb, 2020 
Ellen Benediktson är aktuell för Melodifestivalen 2020 tillsammans med artisten Simon Peyron. De tävlar med låten Surface, och detta blir Ellens tredje försök att vinna tävlingen.
Men vem är Ellen när hon inte står på scen? Och varför känner tittarna igen henne sedan tidigare?Hänt svarar!
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

Den svenska sångerskan från Limhamn Ellen Benediktson, 24, är aktuell för Melodifestivalen tillsammans med Simon Peyron. De tävlar med bidraget Surface och ska tittarna förlita sig på tidigare resultat så kan detta gå riktigt bra.

Ja, det finns en ganska så stor möjlighet att tittarna har sett till Ellen vid andra tillfällen i tv-rutan. Hänt berättar varför du känner igen henne!

Ellen Benediktsons succé i Melodifestivalen 2014

Ellens debut i Melodifestivalen ägde rum år 2014. Artisten tävlade då med låten Songbird, och vilken succé!

Hon tog svenska folket med storm och tog sig direkt till final från sin deltävling.

I finalen blev dock konkurrensen på tok för hård och Ellen landade på en sjunde plats.

Ellen Benediktson när hon framförde bidraget “Songbird” i Melodifestivalen 2014. FOTO: Fredrik Persson/TT

Insomnia 2015

Redan året därpå var det återigen dags för Ellen att göra ett försök i Mello, och ställde då upp med låten Insomnia som hon skrev tillsammans med Anderz Wrethov. Där blev motståndet för tufft redan i hennes första deltävling.

Med sitt bidrag åkte hon ut som femma i deltävlingen.

Ellen Benediktson sjunger sitt bidrag “Insomnia” i Melodifestivalen 2015. FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Så kom det sig att Ellen deltog i Melodifestivalen

Under repetitionerna av Eurovision Song Contest 2013 i Malmö Arena så var Ellen Benediktson i en grupp av musikelever från Heleneholms gymnasium som fungerade som stand-in åt scenteknikerna, när bidragen repeterades.

Annons

När hon då sjöng Frankrikes bidrag L’enfer et moi så uppmärksammades hon av självaste Christer Björkman. Sedan fortsatte sagan mot Melodifestivalen!

En liten skojig kuriosa är att Ellens sångkompanjon Simon Peyron även han tävlade i Melodifestivalen 2014, men då alltså inte tillsammans. Simon var med i bandet Outtrigger och de deltog i tävlingen med låten Echo. Från deras deltävlingen gick de vidare till Andra chansen, där dock motståndet blev för tufft och de åkte ut mot Helena Paparizous bidrag Survivor.

FOTO: Jessica Gow/TT, Patrik Österberg/TT

Annons