LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Amanda Aasa i Melodifestivalen 2020

13 feb, 2020 
Amanda Aasa Dernbrant är aktuell i Melodifestivalen 2020, där hon debuterar.
Men det är inte första gången som artisten syns i tv-rutan.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

Sångerskan och låtskrivaren Amanda Aasa Dernbrant, 23, från Örnsköldsvik är aktuell i Melodifestivalen 2020 med låten Late. Hon deltar i deltävling tre som går av stapeln i Luleå. Men tittarna kan ha sett Amanda tidigare vid ett annat tillfälle.

Amanda Aasa i Idol 2014

Ja, om man som tittare känner igen Amanda är det inte så konstigt. Artisten har nämligen medverkat i programsuccén Idol. Det var år 2014 som Amanda lyckades knipa en guldbiljett i Malmö genom att framföra sin egenskrivna låt Wrong chemistry för juryn. Hennes audition gjorde succé och blev viral.

I hela tävlingen lyckades Amanda ta sig ända till gruppmoment i Stockholm, där hon sjöng One republics låt Counting stars tillsammans med fyra andra, men där tog tyvärr Amandas Idol-resa slut.

– Jag tror jag la nivån högt på audition och det gick inte jättebra idag. Så att de kanske trodde att det var en engångsföreteelse första gången, sa Amanda i programmet efter att hon åkt ut från tävlingen.

Amanda Aasa audition Idol 2014
FOTO: TV4

Debutsingeln Wrong Chemistry

Men bara för att Idol-resan tog slut för Amanda så var det inte slutet på hennes karriär. Efter sin medverkan i Idol kontaktades hon av ett skivbolag som senare gav ut Wrong chemistry som blev Amandas debutsingel.

Annons

Det gick ju inte direkt dåligt för denna singel heller. Den klättrade upp på topp tio på den virala topplistan i Sverige och utmanade även Svensktoppen.

Förband till Miss Li

När Amanda Aasas låt släpptes så turnerade hon en hel del. Bland annat så var hon förband till ingen mindre än superartisten Miss Li. Men när hennes skivkontraktet löpte ut så tog hon en paus från sin artistkarriär. Istället fokuserade hon på att utbilda sig till producent och låtskrivare.

Amanda Aasa i P4 Nästa

Amandas karriär tog en ordentlig fart igen år 2018 när hon vann distriktsfinalen P4 Nästa Halland. Redan året därpå, 2019, deltog hon i P4 Nästas riksfinal. Hon tävlade då med låten Gå hem och representerade P4 Västernorrland. Amanda snubblade på mållinjen och landade på en andra plats i tävlingen.

Amanda Aasa på P3 Guld-galan i Partille arena i Göteborg, 2020. FOTO: Adam Ihse/TT

FOTO: Lotte Fernvall/TT, TV4

Annons