Danny Saucedo talar ut om depressionen efter Melodifestivalen: "Jag gick in i väggen"

Danny Saucedo talar ut om depressionen efter Melodifestivalen: "Jag gick in i väggen"

Att komma tvåa i Melodifestivalen ledde till en svår depression. Nu berättar artisten Danny Saucedo om den svåra tiden.

2012 kom Danny Saucedo, 29, tvåa i Melodifestivalen med låten “Amazing”. Vinnare i både den svenska tävlingen och ESC var Loreen, 31, med “Euphoria”. Nu berättar artisten i podcasten “Värvet” att andraplatsen ledde till en svår livskris:

– Jag gick in i väggen efter Melodifestivalen. Jag blev ganska deprimerad faktiskt. Jag ställde in allt, skulle ut på turné, hade inte lust. Jag mådde dåligt och ifrågasatte mig själv helt och hållet, men det är det absolut viktigaste som har hänt i hela mitt liv.

377-000174.jpg

Danny tillsammans med flickvännen Molly Sandén. Foto: IBL

Danny förklarar:

– För mig blev det väldigt hårt att inte vinna. Efteråt blev jag sjuk. Jag hade feber, skakade och tänkte att nu får det räcka. Nu drar jag härifrån.

Istället fick han erbjudande om att leda Melodifestivalen, vilket skedde 2014 – samtidigt som han flyttade till USA med flickvännen Molly Sandén, 23.

– När jag flyttade till LA och genomgick min egen transformation från att vara deprimerad, till att acceptera mig själv, applicerade jag spiritualism. Jag är jätte, jättetroende, men inte längre religiös, tillägger Danny Saucedo i podcasten.

Andra läser också: 

Eric Saade om exet Molly Sandén: ”Jag kommer alltid att älska henne”

Molly Sandén och Danny Saucedo planerar för framtiden – men inget bröllop är i sikte

Danny Saucedos makalösa kärleksförklaring till Molly Sandén

FRÅN FÖRSTASIDAN