LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Han är Cazzi Opeias pojkvän – allt om Mello-artistens kända familj

15 feb, 2024 
Cazzi Opeia
Cazzi Opeia, eller Moa Carlebecker som hon egentligen heter, tävlar i Melodifestivalen 2024!
Vem är hennes pojkvän? Hur är hon släkt med Johannes Brost och Gry Forssell?
Här är allt du vill veta om artisten!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Danny Saucedo om Mello och att bli pappa: ”Det sista jag gör”Brand logo
Danny Saucedo om Mello och att bli pappa: ”Det sista jag gör”

Äntligen är Melodifestivalen 2024 igång och en som gör comeback i deltävling tre är Cazzi Opeia! Hon kommer att ställas mot bland andra Jacqline, 25, Kim Cesarion, 33, och Kaludy, 24, som alltså också ska uppträda på scenen i Växjö den 17 februari.

Det var i december som SVT avslöjade alla artister som medverkar i Mello 2024 och vissa av dem har en lång artistkarriär bakom sig. Cazzi Opeia kanske inte så många har koll på – så vem är hon egentligen?

Annons
Fredrik Sandberg/TT

Det heter Cazzi Opeia – ålder och det heter hon på Instagram

Cazzi Opeia är såklart bara ett artistnamn. Hennes fullständiga namn är Moa Anna Maria Carlebecker Forssell. Moa föddes i Jönköping den 10 november 1988 och är alltså 35 år gammal.

På Instagram heter hon moa_aka_cazziopeia och följs i skrivande stund av nästintill 12 000 personer.

Bor Moa kvar i Jönköping? Nej, hon har flyttat till huvudstaden! Idag är hon bosatt i ett 40 kvadratmeter stort sekelskiftshus i Midsommarkransen.

Annons

Har Cazzi Opeia pojkvän? Allt om familjen och kända släktingen

I en intervju med Expressen avslöjade Moa häromåret att hon inte bor ensam utan med sin sambo Jonas. Vem är då Jonas? Han är 51 år gammal, det vill säga 16 år äldre än flickvännen, och jobbar som filmarbetare.

Moa har tre syskon, de heter Sanna, Herman och Emma. Hon har en mamma, en pappa och en bonuspappa. Och faktum är att Moa inte är den enda kändisen i släkten. Johannes Brost var hennes morbror. Han gick bort 2018 efter en tids sjukdom. Moa är också kusin med programledaren Gry Forssell, 50.

Johannes Brost i Let's dance 2017.Karin Törnblom/TT

Cazzi Opeia i Idol – så gick det för henne i programmet

Första gången vi fick se Moa Carlebecker i tv var i Idol 2009, där hon blev utslagen i kvalfinalen. Det är faktiskt inte i Sverige som artisten främst är känd, hon har nämligen nått stora framgångar som låtskrivare för den koreanska K-pop-scenen.

Annons
Jari Kantola

Moa är ingen nybörjare på Mello-scenen. 2022 tävlade hon med bidraget I can't get enough, som landade på en niondeplats i finalen. Cazzi Opeia var även en av låtskrivarna av Loreens Tattoo, som vann Eurovision song contest 2023.

Nu ska Moa alltså ge det ett nytt försök. I Melodifestivalen 2024 ställer hon upp med låten Give my heart a break, som är skriven av artisten själv, Ellen Berg, Thomas G:son och Jimmy Jansson.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Karin Törnblom/TT

Annons