TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Benjamins kärlekshemlighet i låten – så fick han tillbaka flickvännen

03 feb, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Benjamin Ingrosso tävlar i Melodifestivalen 2018 med låten "Dance you off", nu avslöjar han kärlekshemligheten som döljer sig i låten.
Annons

Melodifestivalen 2018 går av stapeln i Karlstad ikväll och för andra året i rad är Benjamin Ingrosso, 20, med och tävlar. Att han skriver musik som berör var ingen nyhet. Men få visste om att han kärlekslåtar är dedikerade till en speciell person i hans liv och det är även låten “Dance you off” som han tävlar med i år.

– Jag blev inspirerad till att skriva en låt som förhoppningsvis då i min hjärna just då, att mitt ex skulle lyssna på den och såhär fan vad har jag gjort, säger Benjamin till Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Låten handlar om hans nuvarande flickvän Linnea Widmark som vid tillfället var hans ex.

– Ja det är ju Linnea den handlar om, säger han.

När låten skrevs hade paret gjort slut och så ville Benjamin inte ha det, därför skrev han låten som han nu tävlar med i Melodifestivalen. Han ville ha tillbaka henne.

– Det ville jag, jag skrev en låt som att nu ska jag glömma dig och gå ut och dansa. Sen så blev vi tillsammans igen ändå.

Annons

Benjamins syster Bianca Ingrosso, 23, hade ett finger med i spelet för att låten skulle nå fram till Linnea och leda till deras återförening.

– Jag kom hem från LA med flera låtar som handlade om henne, så började vi träffas och sen var det min syster som spelade upp låten för henne och hon sa att oj den här handlar om mig va, berättar Benjamin.

Den tid paret var ifrån varandra visste han med säkerhet att han ville ha tillbaka Linnea och årets låt är inte första låten han dedikerat till henne. Det gjorde han även i förra årets upplaga av Melodifestivalen när han tävlade med låten “Good lovin”.

– Jag skrev ju låtarna för att hon skulle höra dom. Som när jag skrev “Good lovin” då ville jag ju att hon skulle sitta i soffan och titta på mig på tv och bara gråta, vilket hon gjorde så det var bra, säger han.

Och det fanns flera andra där ute i sofforna som synade Benjamins drag och minsann förstod att låten var riktad till Linnea som idag är hans flickvän.

– Det var någon som skrev såhär “Om du blir tillsammans med Benjamin Ingrosso se till att du inte krossar hans hjärta för då kommer han sjunga om dig i Melodifestivalen”, avslutar han och skrattar.

Benjamins kärlekshemlighet i låten – så fick han tillbaka flickvännenBrand logo
Benjamins kärlekshemlighet i låten – så fick han tillbaka flickvännen

Foto: IBL

Annons