Benjamin Ingrossos hemliga knep inför schlagerkvällen

Benjamin Ingrosso söker stöd hos Gud inför Melodifestivalen 2017 och berättar nu om hur hans kristna tro ska hjälpa honom att ta sig vidare i tävlingen.

Benjamin Ingrosso, 19, har varken mamma Pernilla Wahlgren, 49, eller pappa Emilio Ingrosso, 51, med sig på plats under Melodifestivalen 2017. I stället litar han på sig själv – och på Gud. Nu berättar artisten om sin kristna tro och hur Gud ska hjälpa honom med framträdandet i schlagertävlingen.

– Jag ber till Gud före mina uppträdanden, det brukar jag alltid göra. Jag brukar be om att det ska gå bra och om att numret ska bli så bra som jag har tänkt mig, säger han.

LÄS MER: Benjamin Ingrosso om tuffa uppbrottet från Linnea

Benjamin Ingrosso menar att han har varit kristen och troende sedan han var liten. Artisten, som tävlar med låten “Good lovin'”, som handlar om hans uppbrott från ex-flickvännen Linnea, menar att tron ger honom ett lugn när han väl står på scenen och sjunger.

– Jag har varit kristen ända sedan jag var liten. Jag är inte superkristen eller hur man ska säga, men jag tror på en högre makt och hela den grejen, säger han och fortsätter:

– Jag får ett lugn på scenen efter att jag har bett till Gud. Det är skönt att känna en närvaro med sig. Jag vet inte om det kommer att hjälpa mig i tävlingen direkt, men för min egen skull är det väldigt skönt att be.

Benjamin Ingrosso – "Good lovin'". Foto: Janne Danielsson/SVT 

Benjamin Ingrosso – “Good lovin'”. Foto: Janne Danielsson/SVT

Och det är inte bara Benjamin Ingrosso som vänt sig till Gud inför Melodifestivalen 2017. Så sent som förra veckan berättade även artisten Boris René, 25, att han ber till Jesus före sina uppträdanden.

Bladh möter Benjamin Ingrosso – och pratar kärlek!
Slå på ljud

LÄS MER: Benjamin Ingrosso singel efter fyra år

FOTO: IBL 

SENASTE NYTT!