Benjamin bryter mot reglerna – tvingas ändra sitt nummer: "Så märkligt"

Benjamin Ingrossos succé kommer inte se likadan ut i Eurovision song contest. Nu avslöjas det att han bryter mot reglerna och tvingas ändra i sitt nummer för att få vara med.

Efter en nervkittlande final stod det klart att favorittippade Benjamin Ingrosso höll hela vägen, och han vann Melodifestivalen 2018 med “Dance you off”.

Nu väntar Eurovision song contest som går av stapeln i Lissabon i maj. Men redan nu står det klart att Benjamin innan dess tvingas ändra sitt uppträdande. Orsaken är att han under Melodifestivalen haft en egen kör i kulisserna i form av Starn Cetin och Maria Hazell, samt haft hjälp av förinspelat körpålägg. Ljudeffekter som är förbjudna i Eurovision song contest – vilket Aftonbladet var först att uppmärksamma.

Ändringen som måste göras är att ta bort den förinspelade sången, om samma ljudbild ska uppstå tvingas Benjamin utöka kören.

– Det kommer få vara nån som står där och sjunger mitt eko. Så märkligt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag tycker att det är dumt att man inte får ha förinspelad kör i Eurovision. Varför ska man inte få visa upp låten när den är som bäst?

Se Hänts intervju med Benjamin direkt efter Mello-segern: 

LÄS OCKSÅ: Efter kaoset i SVT:s direktsändning – storbråk bakom kulisserna

Benjamin Ingrosso vinner Melodifestivalen: "Helt sjukt!"
Slå på ljud

LÄS OCKSÅ: Skrällen: SVT ändrar finalen – Renaida får sjunga om efter kaoset

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!