TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Anna Book var nära att dö: "Låg på badrumsgolvet och blödde ur munnen"

17 feb, 2016 
AvAngelica Jaako Billenman
Anna Book diskades från Melodifestivalen. Men för sex år sedan kunde hennes liv ha varit till ända, om det inte var för maken Roberto.
Annons

En katt har nio liv, sägs det. Anna Book, 45, har i alla fall minst sex. Fem gånger har hon varit nära döden på grund av problem med buken. Hon har fått bukväggsbråck och drabbats av tarmvred två gånger.

– Jag har opererat min mage hela 17 gånger hittills. Bland annat efter att ha gått igenom tre dramatiska förlossningar med kejsarsnitt. Jag vill varna andra kvinnor för att prova det, om de inte måste. Jag hade tur två gånger, men det kunde ha slutat riktigt illa, berättar Anna för tidningen Allas.

 

Roberto Toledano och Anna Book med barnen Vanessa och Antonio Vimmel - premiär Snövit - The musical på Maxim 2015-10-31 (c) Roger Schederin / IBL Bildbyrå
Anna med maken Roberto och deras barn Antonio och Vanessa. Anna har dessutom dottern Felicia, sedan ett tidigare förhållande.

Värst av allt var för sex år sedan då bukväggsbråcket inträffade och bukväggen som håller tarmarna på plats gick sönder. Dessutom fick hon blodförgiftning.

– Jag mådde sämre och sämre när jag kommit hem och blev värre dagen därpå. Därför ringde jag min man på jobbet, som kastade sig på cykeln. När Roberto kom hem låg jag på badrumsgolvet och blödde ur munnen. Jag var helt grå i ansiktet och han hittade ingen puls. Roberto fick givetvis panik och ringde ambulansen. Sedan fick jag ligga 27 dygn på intensivvårdsavdelning. Läkarna trodde inte jag skulle överleva först. Men jag hade änglavakt, konstaterar Anna.

 

Anna Book, sångare Sverige uppträder i melodifestivalen 1987.
Anna Book som 15-åring i “Melodifestivalen” 1987.

Maken Roberto, 47, och Anna träffades 1998 och har i dag två gemensamma barn, Antonio, 15, och Vanessa, 13.

Annons

– En bekant gick förbi mitt hus med Roberto en dag och skulle presentera oss för varandra, så det ringde på dörren. Jag hade separerat bara fyra månader tidigare och var inte så intresserad av att träffa någon ny. Tre veckor senare fick Roberto nyckeln till min lägenhet, haha…

Årets framträdande i “Melodifestivalen” blev inte heller det vad Anna tänk sig. Hon skulle tävla för fjärde gången med låten “Himmel för två” som är skriven av deckarförfattaren Camilla Läckberg, 41, men diskades då det upptäcktes att låten tidigare tävlat i Moldaviens uttagning 2014. Första gången Anna sjöng i mellon var 1987 med låten “ABC”, som blev en stor hit. Då var hon bara 15 år.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons