Andreas Weise är kär och lycklig: "Det är skönt att ha någon att komma hem till"

Andreas Weise är kär och lycklig: "Det är skönt att ha någon att komma hem till"

Andreas Weise har mött kärleken i Sofie Brange. "Sofie är ett otroligt bra stöd när man är en känslomänniska som jag."

Trots att Andreas Weise, 28, var segersäker och siktade på finalen tvingades han ta en tur förbi andra chansen i Melodifestivalen. Men han var lika glad för det. Med sig på plats i Östersund hade Andreas nya flickvännen Sofie Brange, 27. Weise njuter av att vara nykär och inte minst av stödet han får när han kommer hem efter långa dagar av repetitioner och hårt arbete.

– Det har funnits en ensamhet, hotellrum efter hotellrum. Det är skönt att ha någon att komma hem till. Sofie är ett otroligt bra stöd när man är en känslomänniska som jag. Hon kan få mig att lugna ner mig och förstå att det här inte är hela världen, säger Andreas Weise till Expressen.

Andreas Weise njuter av livet med Sofie Brange. Foto: IBL

Andreas Weise njuter av livet med Sofie Brange. Foto: IBL

De två har känt varandra i flera år men började dejta först förra sommaren. Plötsligt slog det gnistor mellan dem.

– Det tog några månader innan vi blev ihop. Men på sätt och vis blev vi det direkt. Det är någonting som bara blev. Det är väldigt roligt.

Weise har kämpat med att få komma med i Mellon i fyra års tid. Han har ofta sett det som ett hinder att han är kändisbarn.

– Folk som inte följt mig tänker mer på Weise än på Andreas. Jag känner verkligen att det var viktigt att komma loss från min pappa. Nu känner jag att jag har gjort det. Tillräckligt många vet nu att jag är en bra artist.

Förra helgen firade Andreas sin pappa Arne Weise som fyllde 85 år. De senaste åren har tv-legendaren kämpat med hälsan. I december förra året brast ett blodkärl som gör att han måste äta hjärtmedicin. Andreas gör sitt bästa för att inte oroa sig för sin pappa.

– Han är ju 85 år och det är en aktsam ålder. Men jag tycker ändå att han kämpar på. Jag tycker att han verkar må bra och jag tror att han klarar sig, säger Andreas.

Andra läser också:

Så botar du bakfyllan från helvetet – 9 stensäkra tips

23 leksaker som garanterat kommer att traumatisera dina barn för resten av livet

18 gånger vi insåg att världen behöver fler sexscener med Charlie Hunnam

FRÅN FÖRSTASIDAN