ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt om Rejhan Bellani – längd, ålder, Talang och Melodifestivalen

31 jan, 2023 
Rejhan Bellani från Talang tävlar i Melodifestivalen 2023
Rejhan Bellani slog igenom i Talang.
Nu är han en av årets yngsta deltagare i Melodifestivalen 2023.
Här är allt du vill veta om artisten!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rejhan om följarnas respons på Melodifestivalen 2023: ”Förvånade”Brand logo
Rejhan om följarnas respons på Melodifestivalen 2023: ”Förvånade”

I Melodifestivalens första deltävling i Göteborg debuterar Rejhan Bellani. Hänt träffar honom inför tävlingen för att snacka om allt det som hänt efter hans genombrott i TV4:s Talang – och det stundande melloäventyret.

En av de yngsta i Melodifestivalen 2023 – så gammal är Rejhan

Rejhan är 16 år gammal och är därmed en av de yngsta i Melodifestivalens startfält.

– Det känns bra faktiskt, att jag är sexton. Jag kan använda det som en fördel. Många ser att jag är ung och kanske inte har samma förutsättningar som de äldre. Jag ser det bara som en fördel för mig.

Rejhans föräldrar på plats i Scandinavium

Till den första deltävlingen i Göteborg kommer Rejhans föräldrar och bror och syster vara på plats för att stötta och heja fram honom till final. Även den person, som Rejhan beskriver som sitt ”största fan”, kommer att finnas där.
– Min farmor, hon betyder jättemycket för mig. Hon är mitt största fan. Hon hjälper mig mycket. Mamma och pappa är mer kritiska och säger till mig, men farmor tycker allt jag gör är bra. Henne får jag en massa positivitet från.

Annons

Hur lång är Rejhan och 3 andra saker du inte visste

Rejhan, som är från Uddevalla, är 1,70 meter lång och har skostorlek 42. Han är född i vågens stjärntecken.

Rejhan Bellani försvann helt efter Talang 2021

För två år sedan slog Rejhan Bellani igenom med dunder och brak i Talang. Han fullständigt golvade den dåvarande juryn bestående av bland andra Sarah Dawn Finer och Bianca Ingrosso.

Men efter Talang har det varit rätt tyst från artisten.
– Jag har varit hemma i Uddevalla de två senaste åren och bara sjungit och sjungit. Jag har lärt mig spela piano, säger Rejhan.

Han menar att många blev förvånade när han plötsligt blev högaktuell igen med Melodifestivalen.

Bianca Ingrosso hyllar Rejhan i Talang
Bianca Ingrosso blev eld och lågor och gav Rejhan stående ovationer när han medverkade i Talang 2021.

– Efter att jag var med i Talang var det inte så mycket som hände. Eller folk visste inte vad som hände. Det tog ett år innan jag blev kontaktad av ett skivbolag och sedan dess har vi jobbat sedan i somras. Det är ingen som visste om det, jag har bara berättat för min närmsta familj. Sedan visste ingen att jag skulle vara med i Mello. När jag väl berättade det för folk blev många förvånade.

Annons

Det var framförallt en video i sociala medier som gjorde att skivbolaget Rejhan idag har kontrakt med, fick upp ögonen för honom.
– Jag la upp en TikTok som min nuvarande manager Albin såg. Hade jag inte lagt upp den videon hade jag inte varit där jag är idag. Det var bra att jag fortsatte efter Talang och inte gav upp. Det är det jag fortfarande tror på, att vad som än händer i Mello så kommer jag inte ge upp utan bara fortsätta.

Tävlar mot Talang-kollegan Kiana i Mello

Rejhan är inte den enda före detta Talang-profilen i årets Melodifestivalen. I deltävling fyra medverkar Kiana, som var med i samma säsong som Rejhan.

När det läckte till media att båda två skulle ställa upp i Mello hörde de direkt av sig till varandra.

– Vi frågade varandra om vi skulle vara med men ingen kunde säga något. Jag tror vi båda blev väldigt glada. Att vi båda kommer från samma Talang-år och kommer med i Mello samma år, det är ganska stort. Så all lycka till henne.

Det är ingen konkurrens?
– Nej, nej. Jag tänker inte så mycket på det. Hon är i en annan deltävling. Jag fokuserar på min egen och att jag ska göra mitt bästa.

FOTO: Hänt.se, Talang/TV4

Annons