TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt du vill veta om Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2020

30 jan, 2020 
Robin Bengtsson och flickvännen Sigrid Bernson i Let's dance
Robin Bengtsson är tillbaka i Melodifestivalen för tredje gången.
Den här gången med låten ”Take a chance”.
Men vad vet du egentligen om artisten? Har du koll på hur lång han är?
Här är allt du vill veta!
Annons
Allt du vill veta om Robin BengtssonBrand logo
Allt du vill veta om Robin Bengtsson

Hur gammal och hur lång är Robin Bengtsson?

Artisten Robin Bengtsson, 29, som är född och uppvuxen i Svenljunga tog hela Sverige med storm första gången i Idol 2008. Efter det har vi sett honom i Melodifestivalen två gånger, där det gått som smör båda gångerna och slutade med vinst. I Eurovision Song Contest slutade Robin Bengtsson på en femte plats, inte illa! Nu är det dags för Robin att ställa upp en tredje gång i Melodifestivalen.

Men vem är Robin Bengtsson utanför scenen och utan sin mick? Här är en del saker du antagligen inte hade koll på om Robin Bengtsson, exempelvis hur lång han är.

– 191 centimeter lång, avslöjar Robin för Hänt i en intervju.

Kärlekslivet med Sigrid Bernson

Tidigare har Robin Bengtsson varit tillsammans med Jenny Salte, som han dessutom friade till efter Melodifestivalen 2017. Innan den relationen hade artisten även en kort romans med skådespelerskan Ellen Bergström.

Annons

Men för tillfället verkar Robin Bengtssons kärleksliv gå som på räls. Nämligen gick han och danspartnern Sigrid Bernson, 31, från succéprogrammet Let’s dance, ut vid årsskiftet att det är i en relation.

Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring relationen som drog igång redan efter Let’s dance, då paret började dejta.

– Vi fortsatte att ses efter att ‘Let’s dance’ var slut. Vi ville inte sluta med det. Men sen vet jag inte när vi började dejta, det var någon gång i slutet av Let’s dance, har Robin Bengtsson tidigare sagt till P4 Extra.

Hemlighetsmakeriet berodde på att turturduvorna ville ha tid för sig själva.

– Vi höll det hemligt för det var så mycket snack och vi ville bara få ha det för oss själva. Sen var det nog ganska många som såg igenom det, men inte alla, fortsätter han.

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson I Let's dance
FOTO: Karin Törnblom/TT

Var med i Idol 2008

År 2008 drog allvaret för Robin Bengtssons artistkarriär. Han var endast 18 år och kammade hem en tredje plats i succéprogrammet Idol. Vilka som fällde krokben för honom? Alice Svensson, landade på en andra plats och Kevin Borg som kammade hem hela balunsen.

Annons

Melodifestivalen och Eurovision Song Contest

Melodifestivalen är inte ett nytt forum för Robin Bengtsson. Han kan det till och med lite bättre än många andra. Varför? Han har faktiskt vunnit hela tävlingen.

År 2016 blev en liten comeback för Robin, då det inte hänt så mycket kring honom åren efter Idol. Men i Melodifestivalen med låten Constellation Prize gick han direkt till final från deltävlingen 1. Men i det finalen landade han senare på en femte plats.

Året efter, 2017, var det dags igen. Robin Bengtsson kom tillbaka med det starka bidraget I can’t go on och tog hem hela tävlingen, vilket ledde till att han fick tävla för Sverige i Eurovision Song Contest, där han kom på femte plats. Blir det tredje gången gillt år 2020 tro?

Robin Bengtsson i Eurovision Song Contest.
Robin Bengtsson i Eurovision Song Contest. FOTO: Pontus Lundahl/TT

Sonen William och motocrossen

Robin Bengtsson har inte bara musiken som intresse. Två ytterligare saker står honom riktigt nära till hands, sporten motocross och hans son William.

Motocrossen har sedan unga år varit ett starkt intresse för Robin och han har även tävlat i sporten. Men, som vi vet, tog musiken tillslut över!

Men sonen William däremot, är någon som Robin högt värderar. Robin blev pappa till sitt första och hittills enda barn år 2013, när han var 23 år gammal.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons