TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt du vill veta om Linnea Henriksson i Melodifestivalen 2020

30 jan, 2020 
Allt du vill veta om Linnea Henriksson i Melodifestivalen 2020
Linnea Henriksson, artisten som gått från att komma på fjärde plats i Idol, till att vara programledare i Melodifestivalen 2020.
Men hade du koll på att Linnea stått på en riktigt stor scen redan vid nio års ålder?
Hänt listar fem saker du antagligen inte hade koll på om folkkära sångerskan Linnea Henriksson.
Annons
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”Brand logo
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”

Linnea Henriksson, 33, föddes i Halmstad den 9 november 1986. Hon är en svensk artist och låtskrivare som givit ut tre album i eget namn. I Melodifestivalen 2020 kliver hon upp på scen som programledare för showen tillsammans med Linnea Hedlund, 41, och David Sundin, 43. Men var startade Linneas resa till framgången? Och vem är hon när hon kliver av scen? Hänt svarar.

Linnea Henriksson i Småstjärnorna

Det tog inte lång tid innan Linnea klev upp på en stor scen. Redan år 1995 tävlade hon i TV4:s succéprogram Småstjärnorna där Agneta Sjödin, 52, var programledare.

Det var en nervös Linnea som berättade om sina intressen för Agneta.

– Jag rider, spelar piano och går i scouterna, säger Linnea i programmet som var redo att gestalta en kändis.

Tillslut kliver hon in i röken och förvandlas till den spanska artisten Prinzessa.

Linnea Henriksson redo att gestalta en kändis i Småstjärnorna.
Linnea Henriksson redo att gestalta en kändis i Småstjärnorna. FOTO: TV4
Linnea Henriksson som den spanska artisten Prinzessa i Småstjärnorna.
Linnea Henriksson som den spanska artisten Prinzessa i Småstjärnorna. FOTO: TV4

Medverkade i Idol 2010

Men när Linnea tog tittarna med storm på riktigt var när hon deltog i Idol. Säsongen hon var med och tävlade var år 2010 och Jay Smith, 38. Själv landade sångerskan på en fjärde plats.

Annons

Detta blev en riktig språngbräda för resten av Linneas karriär. Men att just söka till programmet var inget som var självklart för henne.

– Jag hade så sjukt mycket fördomar själv när jag sökte idol, säger Linnea Henriksson under sitt deltagande i succéprogrammet Så mycket bättre.

Linnea Henriksson var med i Idol 2010
Idol-gänget från år 2010. FOTO: Anders Wiklund/TT

Succén i Så mycket bättre – “Den stora dagen”

TV4:s succéprogram Så mycket bättre medverkar svenska artister som bor under samma tak i åtta dagar. Alla artister har en varsin dag tillägnad sig själv, då de andra medverkande artisterna ska framföra egna versioner av dagens aktuella artists låtar. Under varje artists dag så delar de även med sig av lite historia om sitt liv, vilket även tittarna får ta del av.

Programmet har pågått i nio unika säsonger och Linnea Henriksson medverkade i den sista som sändes under hösten 2018. Tolkningen hon gjorde av Charlotte Perellis Hero sprang upp på Svensktoppen direkt.

Annons

En annan låt som gick riktigt bra av Linneas version var tolkningen hon gjorde av Christer Sjögrens låt Den stora dagen, som även den platsade på Svensktoppen.

Musikhjälpen, bloggen och Instagram

År 2014 klev Linnea Henriksson in som programledare för Musikhjälpen tillsammans med Petter Askergren, 45, och Kodjo Akolor, 38. Redan året efter kom hon tillbaka som programledare, och då tillsammans med Kodjo och Gina Dirawi, 29. Två år senare, 2017, gjorde hon comeback i programmet, men då som en resande reporter.

Ett av Linneas sätt att nå ut till sina fans är genom sin framgångsrika blogg som hon har på ELLE. Hon beskriven själv sin blogg som en dagbok hon aldrig riktigt lärde sig att skriva i ordentligt när hon var yngre.

“Jag grubblar och sluddrar över livet och tar med dig bakom scenen, till studion och alla andra platser däremellan. Här ska vi kunna prata med varandra på riktigt”, skriver hon om sin blogg.

På Instagram delar hon med sig av det mesta. Artisten heter där @linneahendrix och har nästan 60 tusen följare.

Linnea Henrikssons familj

År 2018 gick Linnea Henriksson och sambon Wille Alin, 32, ut med att de var gravida. Lilla Rune kom till världen i april 2019 och paret blev föräldrar för första gången.

De jobbar heller inte så långt ifrån varandra, nämligen är sambon Wille gitarrist i Linneas band.

FOTO: TT/Jessica Gow, TT/Karin Törnblom

Annons