TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt du vill veta om Lina Hedlund i Melodifestivalen 2020

30 jan, 2020 
Allt du vill veta om Lina Hedlund i Melodifestivalen 2020
Lina Hedlund har deltagit i Melodifestivalen flera gånger, varav sista gången i fjol med bidraget "Victorious" som hon tog sig direkt till final med.
I Melodifestivalen 2020 är hon inte med för att tävla, utan som programledare tillsammans med David Sundin och Linnea Henriksson.
Men vem är egentligen Lina Hedlund när hon inte står på scen? Hänt svarar.
Annons
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”Brand logo
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”

Svenska sångerskan och artisten Lina Hedlund, 41, ursprungligen från Bollnäs, var tidigare medlem i gruppen Alcazar. Hon är lillasyster till sångerskan Hanna Hedlund, 45, och tävlade i Melodifestivalen förra året. Lina Hedlund är nu aktuell som programledare för Melodifestivalen 2020, men vem är sångerskan när hon kliver av scenen? Här är allt du behöver veta om sångerskan, artisten och numera programledaren Lina Hedlund.

Musikgruppen Alcazar

Alcazar, den svenska popgruppen som bidrog till att det blev mer disco i världen och varit mycket framgångsrika inom sin genre. De bildades år 1998 som en trio och bestod då av Andreas Lundstedt, 47, Tess Merkel, 49, och Annika Kjærgaard, 48.

Fyra år senare, 2002, gick de från tre till fyra medlemmar när Magnus Carlsson, 45, gick med. Men redan 2005 var det dags för gruppen att ta en paus, då vissa ville satsa på sin solokarriär. När det var dags för återförening år 2007 hade både Magnus och Annika hoppat av, men inte utan att ha blivit ersatta! Det var nämligen då som Lina Hedlund kom in i bilden.

Annons

Lundstedt, Merkel och Hedlund valde att fortsätta som trio, och då satsa på ett nytt album och turné. De har sedan dess haft stor framgång och uppträtt i bland annat Melodifestivalen. Men sista december 2018 fick det vara nog för gruppen och de splittrades.

Alcazar gör sitt sista tv-framträdande på Svenska Hjältar-galan 2018
Alcazar gör sitt sista tv-framträdande på Svenska Hjältar-galan 2018. Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Tess Merkel. FOTO: Peter Wixtröm/TT

Hur gammal är Lina Hedlund?

Lina är 41 år gammal, hon föddes 28 mars år 1978. Var? I Kilafors i Hanebo församling, i Bollnäs kommun.

Sambo med Nassim Al Fakir

Sångerskan är sambo med Nassim Al Fakir, 42, som hon även har två söner tillsammans med. I december 2018 valde Nassim att fria till Lina på Friends arena, framför ett stort publikhav, under Sweden International Horse Show – svaret blev ja!

Lina Hedlund och sambon Nassim Al Fakir på premiären av "Pernilla Wahlgren har hybris".
Lina Hedlund och sambon Nassim Al Fakir på premiären av “Pernilla Wahlgren har hybris”. FOTO: Karin Törnblom/TT

Victorious i Melodifestivalen

Förra året tävlade Lina Hedlund i Melodifestivalen som soloartist med låten Victorious. Bidraget tog sig direkt från deltävlingen till final. Men i finalen var konkurrensen för hård och Lina slutade på en elfte plats.

Annons

Men detta var inte enda gången som Lina Hedlund tävlat i Melodifestivalen. Redan år 2002 deltog hon tillsammans med sin syster Hanna och bidraget Big time party, de slutade på en nionde plats.

Redan året därpå var det dags igen. Bidraget var Nothing can stop me och Lina tävlade denna gång själv. Hon tog sig vidare till Andra chansen, men där tog även det roliga slut.

Förutom det, har Lina Hedlund även varit med och tävlat i Melodifestivalen två gånger med gruppen Alcazar. Första gången år 2010 med bidraget Headlines, där de inte tog sig vidare till Andra chansen, men inte längre. Bättre gick det andra gången då de tävlade med bidraget Blame it on the disco. De tog sig direkt till final och väl där hamnade de på en tredje plats, inte illa!

Lina Hedlund framför Victorious i Melodifestivalen 2019
Lina Hedlund framför Victorious i Melodifestivalen 2019. FOTO: Peter Wixtröm/TT

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Peter Wixtröm/TT

Annons