LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt du vill veta om Faith Kakembo i Melodifestivalen 2022

13 feb, 2020 
Allt du vill veta om Faith Kakembo i Melodifestivalen 2020
Faith Kakembo är sångerskan från Jönköping som tävlar i Melodifestivalen 2022 med låten Freedom.
Men vem är Faith när hon inte står på scen? Och vilken genre älskar hon att sjunga?
Här är fem saker du antagligen inte visste om Faith Kakembo.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

Sångerskan Faith Kakembo, 34, från Jönköping är en av de tävlande i årets Melodifestival med bidraget Freedom. Men vem är egentligen Faith och vad gör hon när hon inte står på scen? Hänt svarar.

Arbetar som narkossjuksköterska

Att Faith älskar att sjunga är det ingen tvekan om. Men vad gör artisten till vardags?

Faith Kakembo arbetar i veckorna som narkossjuksköterska på länssjukhuset Ryhov i Jönköping, vilket är något hon har planer på att fortsätta med.

– Jag kommer jobba här fram till tävlingen och kommer antagligen fortsätta med det efteråt, berättar Faith i en intervju med Världen idag och har alltså inga planer på att satsa helt och hållet på musiken.

Faith älskar gospel

Artisten uppdaterar sin Instagram sporadiskt. Och efter det blev offentligt att hon skulle delyta i Melodifestivalen blev det desto mer. Så vad kan tittarna förvänta sig av Jönköpingsbon? Kanske gospel? Det vore inte så konstigt om hon bjöd på det, då hon älskar att sjunga just gospel.

Annons

“Just love singing gospel”, skriver artisten på Instagram. “Du gör det”, håller en följare med.

Uppväxt i Jönköping

Sångerskan växte upp i Månsarp som ligger söder om Jönköping. Under sin uppväxt har hon varit aktiv i flera församlingar.

Faith betyder tro, vilket också varit en del av henne sedan barnsben.

Faith i P4 Nästa

Den musikaliska talangen som Faith sitter på uppmärksammades redan när hon var liten, då hon sjöng mycket i kyrkan. Men när Faith år 2019 deltog i musiktävlingen P4 Nästa, landade hon på en tredje plats.

Under finalen av P4 Nästa så kontaktade SVT henne och undrade om hon ville sjunga en låt och med det söka in till Melodifestivalen. Ja, det blev ingen vinst i P4 Nästa, men det ledde helt klart till något fantastiskt.

Faith fick provsjunga en låt som passade som handen i handsken för artisten, och en tid senare fick hon ett samtal om att hon knipit en plats i Melodifestivalen.

Annons

Faith Kakembos debut i Melodifestivalen 2020 med Crying rivers

Det är inte första gången som Faith medverkar i Mello. Artisten tävlade i Melodifestivalen redan år 2020 med bidraget Crying rivers.

Låten skrevs av Jörgen Elofsson och Liz Rodrigues och framfördes alltså av Faith. Hon tävlade även den gången i den tredje deltävlingen, vilket hon även gör i Mello 2022.

I Melodifestivalen 2020 räckte det inte riktigt hela vägen, utan Faith landade på en femte plats i deltävling 3.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Instagram

Annons