Alla borde lyssna på Clara Henrys viktiga budskap

Clara Henry är nu officiellt Queen of Mellanakterna i Mellon!

”Ikväll sitter säkert hundra tusentals unga tjejer och tittar å mello. Är du en av dem? Då vill jag att du lyssnar extra noga, för den här låten är till dig.”

Så började Clara Henry, 22, sin episka mellanakt i kvällens delfinal av Melodifestivalen, iklädd en glittrig kroppsstrumpa med Alcazar-tjejerna Tess Merkel, 46, och Lina Hedlund, 38, bakom sig.

Sedan sjöng och dansade hon till Alcazar’s låt ”Not a sinner nor a saint” men med en ny text som handlar om att kvinnor ska respekteras och få känna sig trygga. Refrängen lyder:

”Det är inte mycket jag begär, att du får respekt för den du är Att du får skratta högst i klassen, att du får lön för ditt jobb, Och en schyst pension. Du ska slippa se dig om. Att du kan dansa fritt i natten. Världen behöver dig, just dig”

clara-henry-mellanakt2

Första veckan uppträdde Hasse Andersson i skinnkläder tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch och veckan efter var det David Lindgrens tur att ta över Mellanakten med ett medley av schlagerlåtar där han avlutade alltihop med att kasta kläderna.

Nu tokhyllar båda programledarna sin kollega för hennes viktiga statement i Växjö arena.

– Jag är djupt imponerad alltså, hon som aldrig gjort detta nailar alla kameravinklar och sätter stegen. Alltså hatten av verkligen, säger David.

– Hon är så jäkla bra. Det är fantastiskt, otroligt, säger Hasse.

Även artisterna i tävlingen är tagna av Claras grymma framträdande.

­– Det var ascoolt, säger Omar Rudberg i The FO&O, och bandkollegan Felix Sandman fyller i:

– Hon är jätteduktig, bra buskap!

– Den var härlig och grym. Hon sjunger skitbra också ju! Fantastiskt budskap som är superviktigt, säger Robin Bengtsson som tävlar med låten ”I Can’t Go On”.

I sociala medier hyllades Clara efter framträdandet.

Läs också: Hela texten till Clara Henrys hyllade mellanakt

 

Se när Clara Henry visar upp sin pojkvän Calle för första gången: