LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Ace Wilder och Robin Bengtsson till final i Melodifestivalen: "Kan inte fatta vad som hänt"

06 feb, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
En tippad vinnare och en skräll. Ace Wilder och Robin Bengtsson gick direkt till final på Melodifestivalens första deltävling på Scandinavium i Göteborg.
Annons

Det blev Ace Wilder, 33, och Robin Bengtsson, 25, som knep de två första åtråvärda platserna till Melodifestivalenfinalen i Stockholm den 12 mars. Årets första deltävling som tog plats i Göteborg hade dessutom all time high röstningsrekord.

Medan favorittippade Ace Wilder genomförde låten Don’t Worry i en avancerad scenshow – och höll för trycket – var forna Idol-trean Robin Bengtsson och låten Constellation Prize något av en dark horse i sammanhanget.

Ace Wilder och Robin Bengtsson till Mellofinal i Globen.
Ace Wilder och Robin Bengtsson till Melodifestivalenfinal i Friends Arena i Stockholm.

Artisten som tävlar för första gången i Melodifestivalen kunde till en början knappt finna ord för att beskriva känslan efter att ha blivit uppropad som finalist.

– Jag är chockad över finalplatsen. Även om jag har trott på låten hela tiden och hade som mål att gå vidare på något sätt, så kan jag fortfarande inte fatta vad som har hänt. Det här är helt fantastiskt!, sa Robin Bengtsson direkt efter sändningens slut.

Robin Bengtssons låt blev en favorit.
Robin Bengtssons låt Constellation Prize blev en favorit.

På efterfesten kom Robin Bengtsson med flickvännen Jennie Salte, 23, och blommor i famnen.

– Det känns jättebra! Nu ska vi in och partaja hela gänget. Jag har familj och vänner här, vi är nog 25 personer totalt, sa han till Hänt.

Annons

Efter skrällen med Busy Doin’ Nothin’ 2014 har Ace Wilder i sin tur haft stor press på sig på att norpa en av tolv platser till finalen i Friends Arena.

– Jag hade blivit besviken om jag inte hade gått vidare ikväll. Mest för alla som har kämpat med det här numret lika mycket som jag, sa hon direkt efter vinsten.

Ace Wilders sång och dans gick hem bland tv-tittarna.
Ace Wilders sång och dans gick hem bland tv-tittarna.

Hur mycket firande det blev var dock oklart direkt efter programmet.

– Jag ska till mitt hotellrum, duscha och dansa igen! Men jag har en tidig morgon imorgon så vi får se hur “wild” den blir.

Hon kom till efterfesten, sprutade champagne med Robin Bengtsson och gjorde en tidigt sorti. Joy Deb, 37, en av låtskrivarna till låten Don’t Worry var kvar på Elits Park Avenues festvåning desto längre.

– Det känns skitbra! Jätteskönt! Vi hade hoppats på att gå direkt till final. Och så var vi favorittippade. Det är ju skitkul, men samtidigt är det häftigt att vara underdog, som Robin Bengtsson nu ikväll, sa han till Hänt.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons