5 saker du vill veta om Malou Prytz i Melodifestivalen

Malou Prytz i Melodifestivalen 2019 och 2020

Malou Prytz gör comeback i Melodifestivalen 2022.
Den här gången tävlar hon med låten Bananas.
Men hade du koll på allt detta om artisten?
1:16

Efter reklamen: Därför tackade Oscar Zia ja till rollen som programledare för Mello 2022

(1:16)

Slå på ljud

Malou Prytz, 18, stjärnskottet som tog hela Melodifestivalen med storm för tre år sedan med låten I do me. Hon dök upp från ingenstans och blev en av de stora favoriterna Mello 2019. Nu tävlar hon i Mello 2022 med bidraget Bananas.

Men vem är Malou Prytz när hon inte står på scen? Hänt svarar.

Hur gammal är Malou Prytz?

Den småländska sångerskan Malou Prytz föddes 6 mars år 2003 i Tingsryds kommun och är alltså 16 år gammal. Men hon var bara 15 år när hon debuterade i Melodifestivalen och gjorde succé.

Slog igenom i Melodifestivalen 2019 med I do me

Innan I do me var Malou Prytz relativt okänd. Men 16-åringen golvade motståndet i andra deltävlingen i Melodifestivalen 2019 som gick av stapeln i Malmö, där hon fick tillräckligt mycket röster för att kvala sig direkt till final.

Efter den superskrällen tog dessvärre framgångssagan i Melodifestivalen slut. I finalen lyckades inte Malou krossa det starka motståndet, utan landade på en 12:e och sista plats.

Året därpå tävlade Malou ännu en gång i tävlingen med bidraget Ballerina. Och i Melodifestivalen 2022 blir det kanske tredje gången gillt när hon tävlar igen med sin låt Bananas.

Malou Prytz uppträder med låten "I do me" i Melodifestivalen 2019.

Malou Prytz uppträder med låten “I do me” i Melodifestivalen 2019. FOTO: Claudio Bresciani/TT

Malou Prytz familj och hemstad

Malou Prytz är uppvuxen med sin familj i Ryd, en tätort i Tingsryds kommun. Det ligger i Kronobergs län och har cirka 2000 invånare.

Familjen består av mamma Camilla, pappa Joakim och lillasyster Millie. Och enligt Malou själv är pappa Joakim tondöv och mamma Camilla har bara sjungit lite sporadiskt. Så var kommer den musikaliska ådran från? Jo, Malous morföräldrar som hon har inspirerats mycket av.

Hur lång är Malou Prytz?

Malou är 167 cm lång. Gällande hennes namn så verkade inte Malous föräldrar kunnat bestämma sig helt och hållet när Malou Prytz skulle döpas. Hon fick nämligen inte endast ett namn, utan fyra stycken. Ellen Eivor Malou Traste Prytz är sångerskans fullständiga namn.

Vad heter Malou Prytz på Instagram?

Artisten har ett Instagramkonto med över 17 000 följare. Hon heter @malouprytz och delar ofta med sig av vad som händer i hennes vardag.

Malou Prytz på Rockbjörnen 2019.

Malou Prytz på Rockbjörnen 2019. FOTO: Eero Hannukainen/TT

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Stina Stjernkvist/TT

SENASTE NYTT!