3 saker du inte visste om David Sundin i Melodifestivalen 2020

David Sundin är en av programledarna i Melodifestivalen 2020. Men har du koll på hur lång David är? Ja, vad vet du om honom egentligen?
Hänt listar tre saker du antagligen inte hade koll på om komikern.
Slå på ljud

Hur lång är David Sundin och vem är han?

Komikern, skribenten, skådespelaren och programledaren David Sundin, 43, föddes 23 maj 1976 i Väderstad och växte upp i Gimo, Uppland. Nu är han aktuell för Melodifestivalen 2020 som programledare. En fråga som dyker upp konstant är hur lång David är. När Hänt träffar David på Melodifestivalens första deltävling som gick av stapeln i Linköping, så avslöjade David sin längd.

– Jag är exakt 170 centimeter, säger David till Hänt.

Men vem är David Sundin när han inte sått på scen och skojar? Här är allt du vill veta om David Sundin.

David Sundins familj

David Sundin har tidigare haft ett förhållande med Klara Doktorow, 34. De träffades på tidigt 2010-tal när de båda hade uppdrag på 1000 apor. De separerade några år senare men hann där emellan få ett gemensamt barn – Betty Sundin, 7.

David Sundin, Betty och Lou på premiär för Frost II på Rigoletto.

David Sundin, Betty och Lou på premiär för Frost II på Rigoletto. FOTO: Karin Törnblom/TT

Betty blev inte Davids enda barn. David hittade nämligen kärleken på nytt, Malin Ericsson, 33, som han även gift sig hösten 2019 vid en romantisk ceremoni i Alunda kyrka, Uppland.

Paret har även fått ett gemensamt barn, Lotta, som snart fyller ett år.

Lägenheten “Knaspalatset”

Men David har ju inte endast arbetat med humor, utan har även varit en hel del i reklamvärlden. År 2002 startade han företaget Great Works tillsammans med Ted Persson. Men huvuddelen av det företaget såldes år 2007 till japanska TYO Group. Och från att företaget gått upp och ned sålde David tillslut sin del år 2014.

Davids affärer måste dock ha varit lönsamt på ett eller annat sätt. Redan år 2013 blev det offentligt att han skulle göra sig av med sin spektakulära källarlägenhet. Lägenheten på Tegnérgatan, mitt i Stockholm, består av hela 545 kvadratmeter. Källarvåningen hade bland annat en skateboardramp och utgångspriset var inte så illa, nästan 10 miljoner kronor. Månadsavgiften? Över 12 tusen kronor.

– Jag ville bo stort och konstigt och vi köpte lägenheten för fyra år sedan, men nu har vi tröttnat på att bo i en källare och ska flytta närmare naturen, sa David Sundin till Resumé när det var dags för försäljning.

Långfilmsdebuten: Dynamit-Harry i Jönssonligan

De senaste åren har vi sett David leda bland annat Kristallen-galan, Idrottsgalan och Bäst i test – nu Melodifestivalen, som han tidigare har varit manusförfattare till. Men långfilmsdebuten för David blev som rollen Dynamit-Harry i Tomas Alfredssons film Se upp för Jönssonligan.

FOTO: Magnus Ragnvid NRA/TT, Eva Edsjö EVED

SENASTE NYTT!