LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

Richard kallades för ”världens starkaste pojke” – idag är han oigenkännlig

29 jun, 2024 
Elvira Reer
Richard Sandrak eller "Lilla Herkules", som han tidigare var känd som, har slutat träna och vänt ryggen åt den extrema livsstilen: "Blev för intensivt".
Annons
Liamoos stora bebislycka – här avslöjas detaljernaBrand logo
Liamoos stora bebislycka – här avslöjas detaljerna

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Richard Sandrak, 30, blev känd som "lilla Herkules", när han för 22 år sen gick viral för sin otroliga stryka vid en ung ålder. Richard, född i Ukraina, växte upp i Pennsylvania, i USA, och fick stor berömmelse under 2005 då flertalet bilder spreds på hans imponerande kroppsbyggnad.

– Eftersom Richard har många fans, måste vi ladda upp på hans hemsida, posta fler bilder, nya videor och nyheter, för att göra hans fans glada, sa Richards mamma, Lena Sandrak, då.

Men idag ser livet annorlunda ut för Richard. Han har nämligen vänt ryggen helt åt gymmet och försöker leva et liv utanför rampljuset. Anledningen sa Richard var att han tyckte att det blev för intensivt med kändisskapet, då det uppgick till den grad att fans campade utanför hans hus.

– Många människor kommer över för att försöka röra vid min mage och mina muskler kollar om det är falskt eller inte, sade Richard då om kändisskapet.

Richard Sandrak "Little hercules"
Richard Sandrak blev känd som "Lilla Herkules".

Familjen blev starkt kritiserade i media

Richards familj har blivit starkt kritiserade i media. Vissa anklagade Richards föräldrar för grymhet efter rapporter som hävdade att han bara var en procent kroppsfett, vilket kan vara dödligt lågt.

Annons

I en tidigare rapport gjord av LadBibel talades det om att barn i hans ålder inte skulle kunna producera den nivå av testosteron som behövs för att bygga musklerna på det sätt som Richard lyckades med vid den tiden.

Vissa kritiker föreslog till och med att han tog prestationshöjande droger som steroider.

Richard själv har sagt att han aldrig var tvingad att träna eller göra något mot hans vilja, han ville bara vara med och träna med sin mamma och pappa när han var ung. Men sa även att hans berömmelse som innebar flera tusen dollar i månaden, kontrollerades helt av sin våldsamma pappa Pavel.

Richard bröt med träningen – och pappa Pavel

Pavel skickades till fängelse för att ha misshandlat Richards mamma, vilket var starten till slutet för Richards kroppsbyggarkarriär. Styrketräningen tog alltså slut när Richard skar banden till sin pappa.

Senast Richard talade med media var 2015 och i en intervju med Inside Edition berättade han att han har lagt det livet bakom sig.

Annons

– Nej, jag lyfter inte vikter. Om något blev det bara tråkigt. Men jag är väldigt stolt över mitt förflutna, sa han då och fortsatte:

– Det är inget jag inte vill att folk ska veta, det är bara det att jag inte kommer att fastna i det.

Richard Sandrak
Idag är Richard Sandrak helt oigenkännlig.

2015 började Richard arbeta som stuntman på Universal Studios Hollywood Waterworld, rapporterade Daily Star, och trots att han fortfarande tränar ser rutinen helt annorlunda ut. Richard tränar mer konditionsträning, trappklättring och varierar med skateboard och chin-ups men inte i samma utsträckning som tidigare.

För åtta år sedan rapporterades det att Richard ville bli kvantforskare för NASA, men det är inte klart vad han har gjort sedan dess.

Annons