LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

6-åriga Olivia sprang in i brinnande hus – räddade hela sin familj

04 jul, 2024 
Maria Broberg
Sexåriga Olivia Patterson sprang in i sitt brinnande hem för att väcka sin familj och varna dem om faran.
Nu hyllas hon för sin hjälteinsats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Luftballong börjar brinna – kraschar in i bostadshusBrand logo
Luftballong börjar brinna – kraschar in i bostadshus

Olivia Patterson, 6, från Riccall, North Yorkshire i England, var ute och lekte med en vän när hon såg att hennes hus stod i lågor tidigare i april i år.

Snabbt berättade hon om elden för sin kompis mamma och sedan sprang hon in i det brinnande huset för att varna sina nära och kära.

Familjen låg och sov

Olivias mamma, Laura-Lee Patterson, 29, säger att det var ”Olivias instinkt att skydda familjen som kickade in”, rapporterar Daily Mirror.

– Just då hade flammorna spridit sig över hela taket som var på väg att kollapsa. Hon visste att vi tog en tupplur inomhus och sprang in för att väcka oss och för att få oss ut ut huset, berättar Laura-Lee.

Trots att röken hade börjat fylla fastigheten rusade Olivia in i huset för att varna om elden genom att skrika på sin mamma att hon och syskonen skulle vakna.Sadie Gelder / SWNS

Förutom Laura-Lee var även Olivias yngre syskon Tiffany Rose Austin, 2, och Joel-James Edward Austin, 17 månader, inne och sov i huset när branden bröt ut.

Annons
Olivias yngre syskon Tiffany och Joel-James låg och sov inne i huset när elden hade brutit ut.Sadie Gelder / SWNS

Familjen hade sovit i cirka 20 minuter innan Olivia varnade dem.

– Inget brandlarm ljöd eftersom branden startade på loftet av huset, berättar Olivias mamma Laura-Lee.

En talesperson för North Yorkshire Fire & Rescue Service säger till Daily Mirror att branden tros ha orsakas av material från en rökare från bostaden bredvid.

6-åringen hyllas för sin hjälteinsats

Olivia var den enda som visste att hennes familj var hemma då hennes pappa, Jason Edward Austin, 33, var borta vid tillfället.

Annons

Olivias snabba tänkande räddade livet på hennes mamma och syskon, särskilt hennes lillasyster Tiffany som lider av en allvarlig hjärtsjukdom där effekterna av rökinandning hade varit dödligt.

Mamma Laura-Lee berättar:

– Tiffany tillbringade större delen av 2022 in och ut från sjukhuset och behövde regelbundet syre. Hon har varit sjukhusfri i ett år nu, men om hon hade andats in röken hade hon kunnat hamna där igen. Olivia är vår alldeles egna superhjälte.

Tack och lov behövde ingen i familjen åka in till sjukhuset då Olivia fick ut alla precis i tid. Och nu har hon nominerats till det prestigefulla Pride of Britain-priset för sin hjälteinsats.

Sexåriga Olivia hyllas för sin hjälteinsats.Sadie Gelder / SWNS

FOTO: SWNS / Sadie Gelder

Annons