LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

Miljonärens vidriga hemlighet – höll fester där gästerna aldrig kom hem

26 jun, 2024 
Maria Broberg
Miljonären som ägde en grisfarm i Kanada erkände till att han hade mördat 49 kvinnor.
Men det är hans metod av att göra sig av med kvarlevorna som är mest stötande...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegångenBrand logo
Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

Den rika grisbonden Robert Pickton från British Columbia, Kanada, kände många igen från hans stora fester på bondgården. Men snart skulle det visa sig att han bar på en skrämmande hemlighet.

1997 greps Pickton för ett mordförsök på en sexarbetare, men han släpptes efter att polisen beslutat att offret ansågs vara opålitligt på grund av hennes missbruksproblem.

Det var inte förrän fem år senare som sanningen bakom Pickton kom fram – han erkände att han hade mördat 49 kvinnor. Och hans metod av att bli av med offrens kvarlevor är minst sagt extremt stötande, skriver Daily Star.

Känsliga läsare varnas.

Robert Picktons arv, fester och mordförsök

När Picktons föräldrar dog ärvde han och hans bror deras massiva jordbruksverksamhet som var värd miljontals dollar. Bröderna sålde en del av marken för 5 miljoner dollar, motsvarande 38 miljoner svenska kronor, medan de fortsatte arbeta på grisfarmen.

Annons

Bröderna var i slutet av tjugoårsåldern när de kom över förmögenheten, och snart började de organisera enorma fester för upp till 2000 personer på gården.

Men det skulle visa sig att några av de inbjudna festgästerna aldrig kom hem igen.

En kvinna, en sexarbetare vid namn Wendy Lynn Eistetter, berättade hur Pickton hade satt handfängsel på henne och försökt knivhugga henne.

Efter en lång kamp mellan liv och död lyckades Wendy få tag i kniven och sticka Pickton med den. Inga åtal väcktes efter incidenten då polisutredningen beslutade att Wendy sannolikt inte var ett trovärdigt vittne på grund av sitt drogmissbruk, förklarar Daily Star.

Pickton höll stora fester på sin gård och bjöd ofta in sexarbetare som han senare förgrep sig på.FOTO: TS/Keystone USA/Shutterstock

Miljonärens fruktansvärda metoder

Det var inte förrän fem år senare som polisen anlände ett Pickton-gården för att undersöka om han förvarade illegala vapen där.

Annons

Och efter att de hittat bevis som kunde koppla Pickton till en försvunnen kvinna, Sereena Abotsway, inledde polisen en mer grundlig utredning – som resulterade i några fruktansvärda upptäckter.

I olika frysar utspridda på grisgården hittade de kriminaltekniska experterna fragment av kvarlevor av minst sex kvinnor. Dessa kvinnor visade sig vara sexarbetare som hade försvunnit från närliggande Vancouver mellan 1997 och 2001.

Bland de hemska upptäckterna hade i vissa fall offrens huvuden skurits på mitten med en såg och sedan hade kvinnornas händer och fötter stoppas in i deras skallar.

Poddaren och Youtubern Christina Randall säger i en video att Pickton hade en särskilt vidrig metod för att göra sig av med kropparna:

– Antigen tog han kropparna till en tillverkningsanläggning för kött eller så malde han kropparna själv och matade dem till grisarna på hans gård.

– Eftersom utredarna visste att han var kapabel till att mala mänskligt kött, meddelade regeringen att Robert troligen hade malt ner människokött och blandat det med fläskkött för att sedan sälja det till allmänheten under flera år, berättar Christina på sin YouTube-kanal.

Polisen tror att Pickton blandade kvarlevorna av några av sina offer med fläsk som såldes på gården.FOTO: TS/Keystone USA/Shutterstock

Pickton dömdes till livstid – dödades i fängelset

Myndigheterna i Kanada kunde inte veta helt säkert hur mycket av köttet från Picktons offer som kunde ha blandats med fläsk som sålts från gården.

Annons

”Vi kan inte utesluta risken av korskontaminering”, ska Dr. Perry Kendall ha sagt till reportrar då skriver Daily star och citerar Dr. Perry vidare:

”Det är väldigt störande att tänka på, men det finns möjlighet till en viss korskontaminering. Men graden av det eller när eller hur mycket, vet vi egentligen inte.”

Pickton kunde kopplas till över 40 mord, och han hade erkänt 49 stycken. Men han dömdes så småningom på bara sex anklagelser om andra gradens mord. Som tur var, var det tillräckligt för att sätta honom bakom lås och bom för resten av sitt liv.

Däremot slutade det livet den 19 maj i år när Pickton attackerades av en annan fånge vid Port-Cartier institutionen i Quebec, Kanada. Angriparen, Martin Charest, uppges ha huggit Pickton i huvudet med ett spetsigt kvastskaft och han dog senare av skadorna.

Pickton mördades i fängelset i Quebec, Kanada, den 19 maj 2024.FOTO: TS/Keystone USA/Rex Features/Daily Star

FOTO: Andy Clark/TT, TS/Keystone USA/Rex Features/Daily Star, TS/Keystone USA/Shutterstock

Annons