LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

Köttätande bakterie åt upp Beatrices näsa – bikarbonat räddade hennes liv

07 jul, 2024 
Maria Broberg
Beatrice Johnson var timmar från döden när hon hade en köttätande bakterie på sin näsa.
Men hon återhämtade sig mirakulöst när läkarna introducerade bikarbonat i hennes dropp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen överlever mirakulöst – föraren tappar kontrollenBrand logo
Polisen överlever mirakulöst – föraren tappar kontrollen

Det var i december 2023 som Beatrice Johnson, 60, uppsökte läkare då hon kände sig svag och kunde knappt ta sig upp för trappan hemma.

När Beatrice sedan blev inlagd på sjukhuset, blev hennes tillstånd snabbt sämre och läkarna upptäckte att hon hade en livshotande infektion i kroppen.

Beatrice diagnostiserades därefter med septisk chock och hennes njurar slutade att fungera, så läkarna fick ge henne livsuppehållande behandling.

Barnen fick säga adjö till sin mamma

Eftersom Beatrices tillstånd handlade om liv eller död ringde läkarna till hennes barn för att förbereda dem att de eventuellt skulle behöva säga adjö till sin mamma.

Annons

I ett sista försök att hålla henne vid liv, hävdar Beatrice att läkarna introducerade natriumbikarbonat i hennes dropp. Alltså bikarbonat, som inte bara används i bakning utan som även kan vara ett alternativ till dialys i allvarliga fall.

Beatrice Johnson på sjukhuset.Beatrice Johnson / SWNS

Till allas glädje och förvåning så återhämtade Beatrice sig mirakulöst inom några dagar, och efter en vecka vaknade hon från sin koma.

– Jag trodde aldrig att något så enkelt skulle rädda mitt liv. Jag trodde verkligen att jag skulle dö men bakpulvret fick mig att höjas som en kaka, säger Beatrice enligt The Sun.

Annons

Beatrice har ingen aning om hur hon fick sepsis, hon misstänker att det kan ha varit från ett avslitet ligament i hennes tumme.

Köttätande bakterie satte sig på Beatrices näsa

Under tiden som Beatrice hade legat på sjukhuset hade läkarna även upptäckt att hon drabbats av en köttätande bakterie, nekrotiserande fasciit.

Denna bakterie hade satt sig på hennes näsa och gjort så att vävnaden börjat falla isär. Denna typ av bakterie kan sprida sig snabbt i kroppen och kan även vara dödlig, men läkarna lyckades stoppa spridningen hos Beatrice med hjälp av antibiotika.

Beatrice Johnson / SWNS

Även om Beatrices näsa har läkt idag har hon fortfarande ingen känsel på nästippen, men hon är glad att hon är vid liv.

Annons

– Jag trodde aldrig att bakpulver skulle rädda mitt liv, säger Beatrice och fortsätter:

– Min familj hann säga sitt sista farväl till mig. Ingen trodde att jag skulle vara här idag men jag är tacksam att de aldrig gav upp på livet.

FOTO: Beatrice Johnson / SWNS

Annons