LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

5-åriga flickan glömdes på bussen i extremvärmen – föräldrarna rasar

02 jul, 2024 
Linnea Söderberg
Till vänster i bild syns en guld amerikansk skolbuss, med en röd pil som täcker delar av den. Till höger i bild sitter två föräldrar i en soffa bredvid varandra och tittar åt vänster.
En 5-årig flicka i USA glömdes på en skolbuss i flera timmar när utomhustemperaturen var extremhög.
Det här rapporterar People.
– Det är galet, inget barn ska behöva gå igenom det, säger flickans pappa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så blåser Tomas Ledin fansen – folkkära artistens galna skämtBrand logo
Så blåser Tomas Ledin fansen – folkkära artistens galna skämt

Det var i delstaten Louisiana i USA som en 5-årig flicka ska ha lämnats ensam på den varma bussen i hela fem timmar. Det här rapporterar People och hänvisar till lokaltidningen KATC.

I slutet av juni i år klev flickan på sin skolbuss för åka till sommarskolan, och vid halv 8 på morgonen ska hon ha blivit lämnad på bussen ensam.

När skolan sedan slutade, fem timmar senare, ska dagstemperaturen ha stigit till hela 34 grader celsius, skriver People och hänvisar till The Weather Channel.

Föräldrarnas upprördhet: ”Det är galet”

Den 5-åriga flickans föräldrar är upprörda över händelsen.

– Hon åt inte frukost, hon åt inte lunch, hon satt på den bussen i den här varma värmen i fem timmar, säger flickans mamma Donyel Rolle till KATC.

– Det är galet, inget barn ska behöva gå igenom det, säger pappa Raynard Rolle.

Skolpersonal bekräftade att flickan lämnades på bussen, men inte förrän efter föräldrarna själva hört av sig till skolan. Hade de inte frågat sin dotter om hennes dag kanske de inte hade fått veta det alls.

Annons

– Hon sa att hon haft en dålig dag och berättade att hon fastnat på en buss. Jag tänkte att hon satt på bussen en kort stund och att någon hade upptäckt det och hämtat henne. Men jag var fortfarande rasade eftersom vi inte fick reda på det. När vi sedan fortsatte fråga henne förstod vi att hon hade suttit på bussen i hela fem timmar, säger mamman.

5-åringens föräldrar kräver förändring

Föreståndaren för skoldistriktet som flickan går i har blivit informerad om händelsen, vilket han bekräftade i ett uttalande till KATC.

”Vi blev medvetna om incidenten och rutiner och protokoll för disciplinära åtgärder för skolpersonal infördes omedelbart.”

Föräldrarna Raynard och Donyel tycker att det borde införas nya rutiner så inget barn någonsin behöver gå igenom det deras dotter gjorde.

– Jag tycker att rättvisa skulle vara att förhindra att det här händer igen. Det måste finnas en obligatorisk regel att när du transporterar barn, stora eller små, måste de så fort barnen har lämnat bussen kolla, säger mamma Donyel.

FOTO: KATC/Skärmdump

Annons